Profesorul Tudorel Butoi: Cine ar putea fi ASASINUL omului de afaceri din Arad

Profesorul Tudorel Butoi, unul dintre cei mai importanți psihologi criminaliști din România, a fost invitat, luni seară, la emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3, unde a vorbit despre profilul posibilului asasin al omului de afaceri din Arad.

În cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3, Tudorel Butoi a participat la dezbaterea motivelor pentru care omul de afaceri de la Arad, Ioan Crișan, ar fi fost omorât. Mai mult decât atât, a discutat și despre cine ar putea fi posibilul asasin plătit și despre cine a comandat asasinarea.

„Din tot ceea ce a dezvăluit până acum presa, lucrurile sunt de-a dreptul spectaculoase și au o logică imbatabilă. Dar în meseria mea, nu am plecat niciodată atât de departe, pentru că tot întunericul e sub lampă.

Acest om trebuie decriptat pentru cine este și cui folosește uciderea lui. Eu surprind că este un om căruia i s-au furat niște bani, de două ori, și n-a depus plângere. De ce să nu depun plângere? Sunt banii trudiți de mine, cu riscurile mele profesionale, depun plângere și vreau să-mi găsiți autorii care mi-au furat seiful din casă și așa mai departe.

„În lumea interlopă se știe treaba asta”

Daca banii au o altă proveniență și pot fi întrebat de unde sunt și cum, atunci eu tac. În lumea interlopă se știe treaba aceasta. Ați văzut cum se taie, se înjunghie și nu depun plângere? Ați văzut cum se acoperă și nu permit organului de poliție să intre în decriptarea poveștii? Asta este una dintre probleme.

Sigur, plecăm în Ucraina, trecem granița, ne ducem unde vrem, dar omul ăsta în dimineața respectivă s-a dus pe terasa unei cafenele și a băut o cafea cu cineva. Cine este acest cineva? Care a fost scopul pentru care omul se întâlnește cu el de dimineață? (…) După cafea se ridică amândoi. El se duce la mașină, iar celălalt nu mai apare în momentul exploziei acestei mașini. Sau se poate să fie cel pe care organele de urmărire penală îl identifică ca fi cel care a avut o atitudine neutră.

Ne putem întâlni cu excepția: vino, ne vedem, vorbim. Această chestiune ar putea sta în picioare pentru că îmi trebuie un om care a fost aproape și a inițiat apelul. Cineva care l-a avut sub observație. Această chestiune ne-ar aduce undeva în zona concretului.

Este un atentat reușit. În 37 de ani, nu am văzut atâta forță umană și mijloace tehnice puse în mișcare ca pentru această speță. Cred că este un pariu pe care îl face Ministerul de Interne cu reușita în această chestiune”, a spus Tudorel Butoi la Antena 3.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!