Profesorul Rafila avertizeaza: Pericol IMENS pentru români! Riscurile sunt uriașe


Alexandru Rafila este de părere că acordul despre care s-a vorbit zilele acestea între MAI și BOR este riscat pentru sănătatea publică. În plus, acesta va duce la situații greu de gestionat.

Ce spune acesta
”Sigur o să existe o anumită aglomerare în noaptea de Paşti, dar asta cred că nimeni nu se îndoieşte, dar asta nu înseamnă că şi trebuie să o încurajăm pentru că vârful la care vom ajunge, oricât de înalt va fi el, câte cazuri noi vor fi înregistrate în fiecare zi, depinde de cât de mult reuşim să ne reţinem să avem aceste contacte apropiate care sunt până la urmă principala modalitate de transmitere a bolii” , susține medicul.

Măsura decisă de BOR și MAI este riscantă
”Măsurile astea administrative, am văzut prin intersecţii, la scările de bloc, veneau nişte persoane de la Ministerul de Interne şi aduceau Lumina şamd, mie mi se par greu de gestionat şi imprevizibile, pentru că gândiţi-vă doar la ieşirea dintr-o clădire când coboară 10 sau 100 de persoane şi se înghesuie ca să primească respectiva Lumină. Cred că nu a fost în armonie cu ceea ce am discutat noi, iar riscurile pentru sănătatea publică sunt evidente” , a declarat Alexandru Rafila.

Vârful pandemiei de coronavirus după Paște
“Discursul pe care l-am avut eu şi alţi colegi de-ai mei a fost următorul: depinde foarte mult de cum ne comportăm fiecare dintre noi, dar apreciem că undeva la o săptămână, 10 zile după Paşti”, a spus Rafila.

“Suntem pe o zonă de platou pentru că avem în jur de 300 de cazuri noi zilnic, cu mici variaţii, am avut săptămâna trecută o zi când am avut aproape 550 de cazuri, dar în rest această fază de platou aparent arată un soi de stabilizare a situaţiei, dar nu pot să afirm că va rămâne aşa. Aşteptăm perioada 25 aprilie – 1 mai să vedem dacă ne aflăm în zona aceasta de platou sau vom asista la o creştere vertiginoasă a numărului de cazuri”, a mai declarat Rafila.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *