Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
ANALIZENOUTATIPOLITICA

Profesorul Ion Coja despre condamnarea lui Liviu Dragnea

rhv

Ce au făcut judecătorii care l-au condamnat pe Liviu Dragnea este un act de trădare națională! Ca și la Târgoviște în decembrie 1989… Să le fie rușine!

Domnule profesor ION COJA, profețiile dumneavoastră nu s-au adeverit!

Domnule coleg, nici acum nu-mi vine să cred că domnul Dragnea a fost condamnat! Este o sentință rușinoasă, care face pereche cu sentința din 25 decembrie 1989! Mai întreb pe oricine mă poate contrazice, cu ce este vinovat propriu zis Domnul Dragnea?! Și le întreb pe cucoanele judecătorese, cele cinci minuni ale naturii, care este vina atât de mare a lui Dragnea în comparație cu penalii Johanis sau Băsescu, sau Roman sau Iliescu?! Abuzul de care se face vinovat Liviu Dragnea este un abuz minor, de la sine acceptat și îndătinat atât înainte, cât și după 1990, atât în România, cât și în toate țările din Europa și din lume! Cu un prejudiciu inexistent și fără niciun beneficiu al inculpatului!… Mă întreb cine se află în spatele acestei pedepse, al acestei răzbunări! Căci pare o răzbunare! Pare că Dragnea a stricat sau a încercat să strice niște jocuri, niște aranjamente secrete și nocive, iar cei în cauză l-au pedepsit exemplar, cine va mai face ca el, ca el va păți!…

Dar ce a făcut Dragnea și pe cine a supărat?

Din informațiile pe care le are toată lumea, nu-mi vine în minte decât jocul transnaționalelor, atât de necinstit, pe care Dragnea a încercat să-l sancționeze sau să-l limiteze măcar! Legile și măsurile pe care Dragnea le-a anunțat deranjau interese mari, începând cu legea repatrierii rezervei de aur și terminând cu legea interzicerii exportului de bușteni. Mi-e rușine, ca român, să văd ce succes de public a avut campania mediatică de diabolizare a lui Dragnea! Nu mă mir deloc că susținătorii acestei campanii sunt oameni din anturajul lui Cozmin Gușă, un individ atât de suspect! Ca și Ludovic Orban, ca să nu zic în primul rând de Iohannis! Într-un fel, programul de guvernare conceput de Liviu Dragnea mi-aduce aminte de liniile mari ale guvernării lui Nicolae Ceaușescu! Singurul după 1990 care a încercat să recupereze ceva din spiritul pozitiv al politicii lui Ceaușescu! Era un program al interesului național! Adversarii noștri l-au citit mai bine decât noi și l-au taxat într-un mod exemplar! Din păcate, Dragnea a avut adversari redutabili chiar în PSD, care acum îl atacă ca niște hiene! Bineînțeles că și Dragnea a făcut o serie de greșeli, dar eu i le-am trecut cu vederea, sperând că-și va duce până la capăt programul de guvernare!… Ce au făcut azi judecătorii care l-au condamnat este un act de trădare națională! Ca și la Târgoviște în decembrie 1989… Să le fie rușine!

Să revenim la alegerile de duminică. Cum le comentați?

Ca naționalist mă bucură două lucruri: implicarea tineretului, care a ieșit în arenă, a lăsat Face Book-ul și s-a pus pe treabă , și mai ales atitudinea românilor din diasporă! Dacă mergeam la vot, aș fi votat un independent. Ai mei, din familie, au votat cu USR-ul și mă bucură succesul tinerilor din USR. Mă nemulțumește scorul nemeritat de mare obținut de PNL, de falșii liberali. Nu meritau să reunșească nici alde Ponta sau Băsescu. Cu toate astea cred că prezența lui Băsescu va fi de folos pentru România. E cu un cap mai deștept decât liderii de la Bruxelles.

Credeți că va cădea guvernul?

PSD are o singură șansă de redresare: să nu abandoneze programul lui Liviu Dragnea! Dar trebuie să schimbe persoanele care au fost purtătorii de mesaje ai PSD la televiziuni! Trebuie să găsească câteva fețe mai simpatice, mai istețe, care să schimbe imaginea morocănoasă a celor care îi reprezintă.

Ați încercat să le transmiteți celor de la PSD vreun sfat, vreo sugestie?

Am transmis câteva mesaje, printre care le-am făcut și o propunere, pe cine să pună cap de listă la alegeri. L-am recomandat de domnul RADU GOLBAN. Cred că altfel ar fi privit românii din diasporă lista PSD! Nu crezi?

Da, ar fi fost altceva!

Cineva de la PSD ar fi cazul să cerceteze unde s-a împiedicat propunerea mea, pe cine a deranjat. Aș fi curios să aflu cum au privit propunerea mea, ca și ideea că le-aș mai putea fi de folos și cu alte sugestii. Că de proști nu duce lipsă PSD, ca și celelalte partide politice!… Le-a lipsit ceva ce numai eu le puteam da!

A consemnat Petre Burlacu

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.