Profesorul Didier Raoult: „Vaccinarea anti-Covid a devenit o religie”

Profesorul Didier Raoult a publicat un nou videoclip în care face un bilanț al epidemiei de Covid din Franța. Vizualizat deja de aproape două milioane utilizatori ai platformei YouTube, videoclipul demonstrează că profesorul dorește să își păstreze libertatea de exprimare și în 2022.

Aparițiile sale sunt mai rare, dar profesorul Raoult se bucură în continuare de audiență. Noul videoclip face un bilanț al epidemiei Covid. Are 1.850.000 de vizualizări în patru zile. Filmat în biroul său, profesorul Didier Raoult dedică cea mai mare parte a discursului său de treizeci de minute propagării fulgerătoare a variantei Omicron.

Sunt vaccinurile eficiente împotriva Omicron?
„Varianta Omicron devine dominantă și provoacă mai multe cazuri de infectare decât variantele anterioare”. Didier Raoult recapitulează pe scurt evoluția variantelor (ieri mai mortale, astăzi mai contagioase) înainte de a se lansa într-o analiză a eficacității vaccinurilor.

Citiți și:  Von der Leyen anunță că UE comandă peste 180 de milioane de doze de vaccin anticovid

„Vaccinurile dezvoltate pentru alte variante nu funcționează foarte bine în cazul variantei Omicron. Lumea nu reușește să controleze noua variantă prin vaccinuri”. Însă subliniază că, după răspândirea Omicron, au fost „mai multe cazuri, dar mai puține decese”. „Eficacitatea nu este totală, ci este relativă, în funcție de sensibilitatea oamenilor”.

Vaccinarea copiilor: necesară sau nu?
„Mortalitatea în grupa de vârstă 0-19 ani este de 0,0013%”, explică el. „Chiar dacă există cazuri excepționale” – un copil a murit la Marsilia – consideră că vaccinarea copiilor nu este necesară. El citează în special cuvintele „directorului ANSM în fața Senatului, care analizează efectele vaccinului în raport cu protecția oferită. Riscul individual poate fi calculat. Vaccinarea copiilor nu este justificată. Nu sunt singurul care spune asta, o spune și OMS”.

Citiți și:  Expertii au temeri „de groază”. Omicron, legat de șobolani

Pentru el „este din ce în ce mai greu să faci știință, din cauza pasiunii politice care există în prezent. Vaccinul a devenit religie. Există preoți. Se pare că este un război religios„.

Sursa: smartradio.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *