Profesorul Alexandru Rafila a dat marea lovitura. Breaking!

 

Alexandru Rafila a obținut o funcție importantă în Camera Deputaţilor după ce birourile permanente au fost votate în noaptea de luni spre marţi. Astăzi, 22 decembrie, parlamentarii celor două Camere vor finaliza procedurile de constituire a noului Legislativ.

În acest sens, biroul permanent al Camerei Deputaţilor nou-ales se reunesc astăzi în prima şedinţă. La reuniune vor participa şi liderii grupurilor parlamentare.

De asemenea, Camera Deputaţilor şi-a ales preşedintele, vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii.

Cine a fost ales pentru funcțiile respective

Șeful PNL, Ludovic Orban, a fost ales în funcția de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Ca vicepreşedinţi au fost aleși Marius Budăi şi Alexandru Rafila (PSD), Laurenţiu Leoreanu (PNL) şi Cristina Prună (USR).

Citiți și:  Agitatie pe scena politica pe certificatul verde! Rafila a făcut anunțul pe care nimeni nu-l aștepta

Daniel Suciu (PSD), Cristian Buican (PNL), Oana Murariu (USR) şi Ovidiu Ganţ (minorităţi) vor fi secretari ai forului legislativ.

Alexandra Presură (PSD), George Cristian Tuţă (PNL), Antonio Andruşceac (AUR) şi Seres Denes (UDMR) au fost aleși ca și chestori.

Pe ce funcție a pus mâna Ludovic Orban

Ludovic Orban a bifat o victorie importantă. În noaptea de luni spre marți, preşedintele PNL a fost ales în funcția de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Din totalul celor 322 de deputați care au depus jurământul, au votat 289 de deputaţi. De asemenea, Ludovic Orban a obţinut 179 de voturi „pentru” şi 110 „împotrivă” iar Alfred Simonis a obţinut 110 voturi „pentru” şi 179 „împotrivă”.

Citiți și:  Premierul Nicolae Ciucă a trimis Corpul de Control peste Arafat. Ce vor verifica

Trebuie menționat că votul a fost secret, exprimat cu buletine de vot. Preşedintele PNL a mulţumit decanului de vârstă pentru că „a salvat” şedinţa de constituire a Camerei Deputaţilor şi a anunţat activitatea pentru ziua de marţi.

„Mâine vom convoca un plen, cel mai probabil în jurul orei 13:00, pentru a finaliza procedurile de constituire a noului Parlament şi un Birou Permanent, în jurul orei 12.12.30”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.