Profesoară UMILITĂ de elevi: „Dvs aveți trei facultăți și cu ce mașină mergeți? Vecinul n-are liceul și are decapotabilă”

O profesoară din Vâlcea povesteşte cum încearcă să-i determine pe copii să nu abandoneze şcoală, deşi se loveşte de contraargumente venite chiar din partea elevilor.

„Să știți că m-am lovit și de contraargumentul, venit chiar din partea copiilor: „bun, ne spuneți să învățăm, dar dumneavoastră aveți trei facultăți și cu ce mașină mergeți? Uite, vecinul de peste stradă de școală n-a terminat liceul și are mașină decapotabilă”, povesteşte Cecilia Călinescu, directoarea Școlii Gimnaziale Pesceana din Vâlcea, potrivit edupedu.ro.

Răspunsul cadrului didactic nu a întârziat. „Vecinul de peste stradă, pe vremea când și-a luat permisul, mergea și fără 12 clase. Acum nu mai merge, trebuie să puneți mâna să învățați ca să vă luați un permis.

Iată că mai avem totuși un motiv slab pe care să îl dăm, ca să nu abandoneze. Încercăm să prevenim acest abandon școlar”, spune profesoara.

Profesoara Cecilia Călinescu este director al şcolii de şapte ani și predă limba română elevilor de gimnaziu. Ea spune că ar putea să predea și informatica, pentru că „am terminat și o reconversie pe informatică”.

Femeia mai povesteşte că au fost situații în care s-a lovit şi de lipsa de sprijin a unor părinți. „De cele mai multe ori, părintele și societatea sunt cei care le aduc contraargumente.

Părintele o să spună: „Lasă, nu mai învăța, că oricum te duci în străinătate, oricum fratele tău mai mare, vărul tău, vecinul sunt plecați în străinătate. Uite cu ce mașină au venit”, iar acele personaje promovate de mass-media sunt o piedică în calea noastră și o demotivare pentru copii. Nu au modele”, a povestit profesoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *