PROCURORII timisoreni au decis: TIGANII pot AGRESA in voie JURNALISTI pe strada!

În 2011 câţiva jurnalişti de la o televiziune locală din Timişoara au fost agresaţi în plină stradă de un grup de ţigani, chiar în faţa poliţiştilor. După doi ani, Parchetul a decis că ţiganii “nu sunt un pericol social”, deşi au fost filmaţi în timpul atacului şi în momentul în care spărgeau o cameră de luat vederi şi îi ameninţau cu moartea pe cei din echipa TVT 89.

Totul s-a petrecut pe bulevardul C.D.Loga, o stradă istorică pe care a pus stăpânire mafia imobiliară ţigănească. O echipă de televiziune s-a deplasat la faţa locului pentru a relata despre un scandal între două clanuri interlope. Ţiganii au uitat repede de ce s-au luat la ceartă şi s-au repezit asupra jurnaliştilor, deşi erau prezenţi acolo şi poliţişti. Aceştia au fost depăşiţi de situaţie şi au chemat Jandarmii.

„Când am ajuns acolo erau două echipaje de poliţie şi unul de jandarmi, dar nu era nicio chestiune. Jandarmii şi un echipaj de poliţie au plecat. A mai rămas un echipaj să supravegheze zona şi ne pregăteam să plecăm şi noi, când a ieşit un grup de vreo 7-8 persoane. Ne-au lovit şi ne-au înjurat, iar camera care valorează peste 8.000 de euro a fost defectată”, a povestit pentru Adevărul la vremea respectivă una dintre victime, Gelu Chetrăruc.

„Ne-am dus pe Bulevardul C.D. Loga să facem un reportaj şi au venit spre noi ţiganii de la adresa Loga 22. Între timp a mai ajuns o echipă de jurnalişti. Ţiganii au început să urle, să ne împingă, să ne ameninţe şi după mai multe minute de tăvăleală au ajuns la colegul meu şi i-au făcut praf camera, care costă 8.500 de euro. Au fost doi poliţişti acolo care au văzut toată faza. Apoi a venit şi jandarmeria. Erau vreo 10 ţigani”, a spus la rândul lui Dan Radoslav, redactor-șef TVT 89.

w

După ce spiritele s-au mai calmat, jurnaliștii au depus plângere la poliție și au așteptat rezultatele anchetei, informează portalul de ştiri Timiş Online. Dosarul a ajuns însă pe masa procurorilor de la Judecătoria Timișoara și, după doi ani, aceștia au luat o decizie șoc. Au stabilit că ţiganii nu sunt un pericol social și, deși au distrus o cameră în valoare de 8.000 de euro, nu merită să fie trași la răspundere penal. Așadar, au primit câte o amendă între 300 și 700 de lei. Și, ca sfidarea să fie oficială, procuroarea Adriana Ghimiș-Roateș le-a explicat părților vătămate și care a fost concluzia ei după ce s-a chinuit doi ani să soluționeze un dosar.

“Referitor la săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare de către învinuiţii Căldăraş Vişinel, Căldăraş Ştefan, Căldăraş Mirela, Căldăraş Mariana şi Novacoviciu Maher, având în vedere circumstanțele reale ale infracțiunilor săvârșite, circumstanțele personale ale învinuiților, respectiv faptul că nu sunt cunoscuți cu antecedente penale, apreciem că în cauză scopul preventiv-educativ și represiv al sancțiunii penale poate fi atins și fără aplicarea unei sancțiuni penale astfel încât urmează a se dispune scoaterea de sub urmărire penală și aplicarea sancțiunii administrative a amenzii întrucât fapta săvârșita este lipsită în mod vădit de importanță și nu prezintă în mod concret gradul de pericol social al unor infracțiuni”, se arată în ordonanaţa de scoatere de sub urmărire penală, emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara şi făcută publică de TVT 89. Sursa: FrontPress.ro

tigani_new_geanta-600x337

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
vlad
vlad
7 ani in urma cu

frumos din partea judecatorilor sa ia decizia ca nu prezinta pericol social, doar sunt minoritate si sunt discriminati…Hai sa va zic concluzia la care am ajuns dupa mai multe studii : nu ne razvratim impotriva guvernului , a legilor, a taxelor ilegale,a tradarii nationale, a tiganilor , a ungurilor , a jidanilor care sunt infiltrati in toate fuctiile cheie ale statului din simplu motiv ca suntem zilnic asaltati cu arme psihotronice, arme de control mental al populatiei, uitatilva la inteligenta fratilor nostrii cat a decazut in ultimii 15 ani, cand va cadea curantul iar acest lucru se pare ca va veni din partea americanilor prin o noua simulare, atunci lumea se va trezi si va lua atitudine , asa va fi cladita DACIA care va apartine dacilor liberi pana atunci … trebuie sa ne cautam un nou MARESAL care sa ne uneasca.