Daily Mail/ Procuror renumit, concediat după ce s-a îmbătat și a hoinărit complet dezbrăcat prin oraș

Un procuror în vârstă de 38 de ani a fost suspendat de la locul de muncă, după valurile de poze și reacții apărute cu acesta pe rețelele de socializare. Bărbatul a fost surprins complet dezbrăcat, în timp ce hoinărea pe străzile unui oraș din Polonia sau cumpăra alcool dintr-un magazin. Autoritățile i-au criticat atitudinea, chiar dacă era „în timpul concediului” și au reproșat lipsa de „demnitate față de funcția sa”, relatează Daily Mail.

Un procuror de renume din Polonia, pe nume Maciej W., a fost concediat după ce, beat fiind, a fost surprins dezbrăcat de către cetățenii din orașul Swidnica (sud-vestul țării) la un magazin și rătăcind pe străzile orașului. Mass-media a fost cea care l-a identificat pe bărbat, iar autoritățile l-au taxat imediat pentru lipsa de „demnitate” de care a dat dovadă.

Maciej W. are o experiență de zece ani în procuratură și este renumit în teritoriu pentru meseria sa. Bărbatul a fost numit procuror districtual în Swidnica în anul 2016.

Procuror de renume din Polonia, beat criță, hoinărește dezbrăcat prin oraș
Joi, procurorul a fost surprins hoinărind pe străzile orașului complet dezbrăcat, sub privirile stupefiate ale trecătorilor. Șocați, polonezii l-au pozat și au publicat fotografiile pe rețelele de socializare. Reacțiile ce au urmat au fost fie de amuzament, fie de neîncredere. Unii cetățeni i-au luat, sarcastic, apărarea, susținând că procurorul era în concediu.

În alte fotografii, procurorul de renume este surprins hoinărind prin parc.

Potrivit presei internaționale, bărbatul se afla în concediu la momentul în care a avut loc incidentul, lucru confirmat și de purtătorul de cuvânt al procuraturii, Tomasz Orepuk. Autoritățile nu au rămas, însă, indiferente și au precizat că acest lucru nu scuză atitudinea lipsită de decență de care a dat dovadă procurorul.

În alte imagini publicate pe internet, procurorul este surprins într-un magazin de unde a cumpărat o cutie cu patru beri. Alte imagini îl arată pe bărbat în timp ce plătește produsele la casă.

A fost concediat. „Nu a dat dovadă de demnitate față de funcția sa”
Sesizați de martorii la scenele amintite, agenții de poliție l-au arestat pe procuror și l-au acuzat de indecență publică. Autoritățile nu au rămas, însă, indiferente și au decis să-l concedieze în urma episodului în cauză.

„Procurorul de la procuratura districtuală din Swidnica, care face obiectul relatărilor din mass-media, a fost suspendat imediat din funcție, iar procedurile ce au fost inițiate au fost demarate pentru că acesta nu a a dat dovadă de demnitate pentru funcția sa”, a transmis un purtător de cuvânt al procuraturii, Lukasz Lapczyński.

„Sancțiunea disciplinară în ceea ce privește un procuror poate fi reprezentată de un avertisment, o mustrare, reducerea salariului de bază, amendă, precum și concedierea din funcția deținută, transferul la un alt loc de serviciu sau expulzarea din serviciul de procuror”, a mai explicat acesta.

Sursa: evz.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *