Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
JUSTITIE

Problemele lui Kovesi lovesc în plin oficialii europeni. Șoc pentru şefii UE

kki

Cazul Kovesi loveste puternic în imaginea oficialilor europeni. Susținerea pe care aceștia i-au arătat-o public fostei șefe a DNA nu a fost apreciată de toți politicienii români.

Guy Verhofstadt, Manfred Weber, Antonio Tajani și Frans Timmermans au fost aspru sancționați pentru declarațiile lor publice de susținere a Laurei Codruța Kovesi. Ei au primit nota 3 de la deputatul Remus Borza.

Deputatul Remus Borza i-a notat cu 3 pe Guy Verhofstadt, Manfred Weber (liderul grupului PPE din PE), Antonio Tajani (președintele PE) și Frans Timmermans (primvicepreședintele Comisiei Europene). Potrivit unei declarații făcute jurnaliștilor de la dcnews, Borza a comentat dur declaraţiile acestora cu privire la procedurile judiciare în care e implicată Kovesi. Deputatul a amintit, în context, de demersul lui Antonio Tajani care a spus că va trimite o scrisoare Guvernului în care va cere să nu pună piedici în calea participării Laurei Codruța Kovesi la procedura de selecţie pentru postul de procuror şef-european. În ceea ce îl privește Frans Timmermans, acesta a atenționat Guvernul României să nu ia nicio măsură care să afecteze sistemul judiciar. “Mai mulți oficiali europeni cer Guvernului României să respecte și să garanteze independența justiției, dar tot ei sunt cei care îi cer premierului Dăncilă sau ministrului Justiției să stopeze o anchetă penală în curs. Ceea ce, evident, contravine chiar și celor mai elementare norme de funcționare a unui stat de drept”, și-a motivat Remus Borza nota proastă data oficialilor europeni.

Cea mai mare notă i-a fost acordată europarlamentului Norica Nicolai. Borza a notat prestația acesteia cu 10 pe motiv că ar fi avut “o atitudine corectă împotriva ingerințelor nepermise ale unor demnitari sau funcționari europeni în politica internă a României, un stat suveran și membru cu puteri depline al Uniunii Europene”. Deputatul a amintit că Norica Nicolai i-a atacat dur pe Guy Verhofstadt și Manfred Weber, care au sus’inut-o public pe Kovesi. “România este tratată în continuare ca o țară babanieră. Vina aparține și demnitarilor români, care, timp de 30 de ani, nu au apărat și promovat țara, ci doar au defăimat-o”, a comentat deputatul.

O notă bună a primit și Viorica Dăncilă (nota 8), pe motiv că este foarte activă, atât în plan intern, cât și extern.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Articole conexe

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.