fbpx
POLITICA

Proasta Romaniei, Viorica Dăncilă, UMILITĂ MAI DUR CA NICIODATĂ

prr

Vicepreședintele PNL, Laurențiu Leoreanu, i-a reproșat ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, că are solicitări exagerate la adresa școlilor, în timp ce 4.500 de cadre didactice sunt necalificate iar 2.000 de profesori se află la vârsta pensionării, motivul pentru care încă mai profesează fiind reprezentat de lipsa personalului. La toate aceste probleme, se adaugă și cele ale școlilor profesionale care nu au dotările necesare pentru a face performanță.

Liberalul a ironizat-o pe Viorica Dăncilă pentru numeroasele gafe pe care le-a făcut de când ocupă funcția de premier. Dacă Andronescu ar gestiona corect problemele ministerului Educației, școala românească nu ar mai scoate „Dăncile” sau „Dăncili”, a spus Leoreanu.

„(…)De asemenea, potrivit scrisorii metodice menționate, profesorilor li se cere să aloce ore suplimentare pentru „activități de tip remedial, de consolidare, de performanță”, numai că nu se menționează cum vor fi recompensați profesorii pentru orele suplimentare pe care trebuie să le aloce pentru a îndeplini aceste recomandări. În plus, personalul didactic de conducere și auxiliar nu primește sporul de suprasolicitare neuropsihică pe care îl primesc cadrele didactice, creând discriminări și nemulțumiri în domeniu. Cum poate gestiona ministerul Educației situația posturilor vacante sau plata pentru orele suplimentare, în condițiile în care costul standard per elev pe anul 2019 nu este conform realității?”, a adăugat Leoreanu, joi, într-un comunicat de presă.

Liberalul a susținut și faptul că se dorește creșterea numărului de locuri disponibile pentru școlile profesionale, dar că atelierele, laboratoarele și plata personalului calificat nu sunt asigurate de către Ministerul Educației, în fruntea căruia se află Ecaterina Andronescu.

„Nu există un plan al ministerului pentru dotarea corespunzătoare a școlilor profesionale, situație gravă, mai ales în contextul în care această opțiune și așa nu este deloc atractivă pentru elevi. Sistemul este foarte birocratizat, profesorii sunt chinuiți cu întocmirea de tot felul de materiale ineficiente, în loc să fie lăsați să se preocupe de actul didactic propriu-zis. Fac un apel public adresat doamnei Ecaterina Andronescu: în loc să adreseze pretenții absurde profesorilor și să le piardă vremea cu scrisori goale de conținut, mai bine ar gestiona aceste problemele de bază ale sistemului. Ar fi singura soluție pentru a ne asigura, pe viitor, că școala românească nu va scoate “Dăncili” și “Dăncile”, a completat vicepreședintele PNL.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.