PRO TV-ul dăunează grav societăţii

raduleasca

O spun sincer, nu vreau să fiu suspectat de pamflet sau hiperbolizări: Pro Tv-ul dăunează grav societăţii. Este furunculul radioactiv care a început să crească pe creierul românesc la mijlocul anilor ’90. Şi astăzi, încă mai creşte.

Dacă vă întrebaţi de ce la 25 de ani după revoluţie, încă suntem o naţie vaporoasă, lipsită de principii, valori, educaţie, consistenţă, s-ar putea să găsiţi o variantă de răspuns pe micul ecran.
Un popor buimăcit, care aştepta cu ochii întredeschişi mijirea libertăţii, a fost orbit cu kitsch, cancan şi decadenţă.

Întregul spaţiu media este vinovat, dar Pro Tv-ul a fost corifeul diabolic al spectacolului de “manelizare naţională”. La propriu. Primii manelişti au fost insistent promovaţi de Pro. Primii actori de freak show, primii afacerişti de carton, primele “dive” contra cost, primii analfabeţi de succes. Pro Tv-ul a tăiat panglica fiecărei expoziţii de superficial şi lascivitate.

Ultima dovadă: O tragedie petrecută ieri într-un poligon de tir din Bucureşti. Un elev şi-a împuşcat instructorul, după care s-a sinucis. Cum prezintă Pro TV-ul ştirea

protv-mizerie

În goana după senzaţional, Pro Tv-ul transformă tragedia într-un mic documentar, stupid şi agramat redactat. Nu este vorba despre încă un nebun care comite o crimă urmată de sinucidere. Nuuu, aici avem ceva foarte spectaculos; este o execuţie în stil Mozambic, băi! Fiţi atenţi, bulbucaţi ochii şi ciuliţi urechile!

Două în piept pentru “încetinire” şi încă una în cap pentru “imobilizare” (doar dacă este bine plasată). După care urmează alte detalii foarte, foarte interesante despre “metoda Mozambic”.

Viețuitoarele astea degradate psihic au demonstrat cu fiecare ocazie că nu au limită. Vor recurge la cele mai scabroase metode de intoxicare civică pentru audienţă şi bani. În zilele bune, Pro Tv-ul este urmărit de peste 5 milioane de telespectatori. Este un obicei naţional, un fenomen. După părerea mea, mai dăunător decât alcoolul, E-urile, poluarea atmosferică, radiaţia UV-C şi încălzirea globală.

Autor articol: Dani Corban, Reactii.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

2 comentarii

  1. Subscriu cu mici amendamente: nu numai PRO-TV este vinovatul ci si ANTENA,KANAL D,in general, mass-media de cea mai joasa speta……Si asta se intampla pentru ca, desi se stie ca mass-media este un mijloc important de infaptuire a educatiei, cu toate acestea, cei angrenati in acest proces de educare,sunt cei mai ne-educati, cu o conditie morala dubioasa, snobi si lipsiti de orice buna calitatate, deplorabili….

  2. Eu sunt de acord ca televiziunea in general e o mizerie care nu merita bagata in seama dar serios ? ProTV-ul e problema ta ? E un jeg dar fata de Kanal D , Antena 1-2-3 , PrimaTV si lista poate continua cred ca mai are un STROP de decenta. Ca poate au fost cei care au deschis portile si apoi s-au urcat pe un pedestal si fac pe desteptii acum lasand alte posturi sa se balacareasca in mizerie e alta poveste. Dar sa fim seriosi, traim in prezent si in prezent, exista posturi mult mai degenerate decat ProTV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.