PRO TV dat in judecata pentru propaganda HOMOSEXUALA

Postul de televiziune PRO Tv, care a fost mereu un canal “gay friendly” şi un promotor al “toleranţei” faţă de propaganda minorităţilor sexuale în spaţiul public, a fost dat în judecată pentru organizarea şi difuzarea primei “căsătorii” homosexuale din România, în cadrul emisiunii „Patru nunţi şi o provocare”. Conform Wowbiz, nu mai puţin de 30 de ONG-uri, un arhiepiscop şi câteva vedete din showbiz s-au aliat pentru a protesta împotriva emisiunii pe care o consideră un atac la una dintre valorile fundamentale ale umanităţii: familia, ca uniune sacră între un bărbat şi o femeie.

 

Emisiunea „Patru nunţi şi o provocare” a fost precedată de proteste ale societăţii civile, care a tras semnale de alarmă că televiziunea are (sau ar trebui să aibă) un rol educativ şi că este nociv să impregnezi minţile celor din audienţă, printre care copii şi adolescenţi cu discernământul încă în formare, cu ideea că o căsătorie între două persoane de acelaşi sex este ceva firesc. În ciuda protestelor, Pro Tv a dat totuşi emisiunea pe post iar săptămâna trecută, românii au putut asista la “prima căsătorie” între doi homosexuali, scrie Epoch Times.

În România, conform art. 259 din Codului Civil al ţării, capitolul “Familie”, “Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii”, aşadar, pentru oficierea primei “castorii” între doi bărbaţi, Pro tv a trebuit să aducă un (o doamnă) pastor, tocmai din Florida, unde mariajele gay sunt ceva permis.

“Ceremonia” de “căsătorie” a fost ţinută la studiourile Pro Tv din Buftea, pe malul lacului şi a fost “oficializată” de pastorul Diane Fisher. “Slujba” s-a desfăşurat în limba engleză, iar tradiţionalul „acum poţi săruta mireasa” s-a transformat în „now, you may share a kiss” (acum vă puteţi sărută).

Citiți și:  Un actor homosexual și negru a fost condamnat de un juriu pentru că și-a înscenat un atac „rasist” asupra sa

Primele reacţii ale societăţii civile la “nunta PRO TV” au apărut înainte de difuzarea emisiunii pe post. O mamă, de profesie psihosociolog, a iniţiat o petiţie online prin care condamnă gestul PRO TV-ului: “Am aflat din presă că PRO TV lucrează la un nou format de emisiune: „Patru nunţi şi o provocare”. La trei cupluri normale, este adăugat şi un cuplu de homosexuali, care vor să-şi instituţionalizeze relaţia. În fapt, PRO TV vrea să ne inducă ideea că doi homosexuali pot forma o „familie”. Din statutul meu de mamă, nu pot decât să-mi fac griji cu privire la lumea în care va trăi fetiţa mea. Doresc să aibă parte de normalitate; normalitatea este mediul în care eu o cresc şi singurul în care se simte în armonie cu ea însăşi. Eu, personal, crescând într-un mediu armonios, încă o pot educa aşa cum îmi dictează bunul-simţ, responsabilitatea de părinte, filosofia de viaţa şi principiile unei lumi normale. Recunosc, nu mă mai regăsesc în principiile acestei lumi deschise”, scrie Dana Cleopatra Captilin în textul petiţiei care în scurtă vreme a ajuns la peste 5.000 de semnături.

30 de ONG-uri, printre care Pro Vita şi Alianţa pentru Demnitate Naţională au răspuns apelului făcut de Dana Captilin: “Acţionaţi după cum vă dictează fiecăruia conştiinţa, care-şi va face într-o zi bilanţul. Eu vă cer doar, ca mamă, să vă opuneţi acestui proces de distrugere a nucleului de bază al societăţii, realizat prin unirea dintre femeie şi bărbat, adică de cei care dau definiţia Familiei noastre dintotdeauna”.

Citiți și:  Un actor homosexual și negru a fost condamnat de un juriu pentru că și-a înscenat un atac „rasist” asupra sa

Protestul a devenit public mai ales prin intermediul Facebook-ului, informează YahooNews. ONG-urile şi cei ce susţin apelul Danei au format Coaliţia pentru Familie, „o organizaţie informală a tuturor celor care doresc să păstreze intacte valorile familiei tradiţionale”

Coaliţia a trimis pe adresa Consiliului Naţional al Audiovizualului zeci de sesizări, cerând închiderea show-ului Pro Tv, înainte de difuzarea emisiunii cu “nunta” celor doi gay. Nu au avut succes. Emisiunea s-a difuzat.

În plus faţă de cererile către CNA, Asociaţia Pro Vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi şi Alianţa pentru Demnitate Naţională au intentat două acţiuni în justiţie, încercând în ultimul moment să determine oprirea emisiunii de la difuzare printr-o decizie judecătorească, însă, din păcate, cererea a fost depusă prea târziu. În prezent, cele două acţiuni încă se află pe rolul judecătoriilor, cu toate că emisiunea deja a fost difuzată.”Am formulat o acţiune pe fond şi o ordonanţă prezidenţială prin care am solicitat oprirea de urgenţă a emisiunii în care apar cei doi. Din păcate, cauza a fost amânată, iar emisiunea a fost difuzată. Oricum, noi nu considerăm că solicitarea a rămas fără obiect, atât timp cât imaginile incriminate pot fi redifuzate”, a declarat pentru Wowbiz Bogdan Marculescu, avocatul asociaţiei Pro Vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi. Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.