“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

‘Prioritatea absolută’: Lavrov anunță schimbarea strategiei Rusiei

lavrov 1

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat, într-un interviu acordat postului francez de televiziune TFI, că alungarea armatei ucrainene din regiunea Donbas este o prioritate absolută pentru Moscova.

„Prioritatea noastră absolută este eliberarea regiunilor Donețk și Luhansk, care sunt acum recunoscute de Federația Rusă ca state independente”, a declarat Lavrov.

Întrebat dacă Rusia va anexa teritoriile din Donbas, Lavrov a răspuns: „Nu este vorba despre anexare. Este vorba de o operațiune militară solicitată de statele suverane ale Republicilor Populare Donețk și Luhansk, în conformitate cu Carta Națiunilor Unite, articolul 51, care prevede dreptul la autoapărare individuală și colectivă. Noi apărăm populațiile și le ajutăm să își restabilească integritatea teritorială”, a declarat Lavrov.

Lavrov a mai spus la TFI că celelalte regiuni ale Ucrainei vor putea să își decidă soarta.

„Obiectivul nostru evident este, bineînțeles, să împingem armata ucraineană și batalioanele ucrainene afară din regiunile Donețk și Luhansk. Pentru restul teritoriilor din Ucraina, unde există oameni care nu doresc să rupă legăturile cu Rusia, va fi la latitudinea populației din aceste regiuni să decidă”, a declarat Lavrov.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.