Primul animal chinuit salvat de Protecția Animalelor (GALERIE FOTO)

Polițiștii Biroului Poliția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au emis primul ordin de plasare în adăpost a unui animal abandonat. Asociația „Prietenii Berzelor” l-a luat în ocrotire.

Un bărbat a sesizat ieri seară Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu cu privire la faptul că a găsit un cal abandonat, căzut pe un teren amplasat la ieșirea din localitatea Marpod, în apropierea unui drum public. Polițiștii din cadrul Biroului Poliția Animalelor, cu sprijinul colegilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Agnita, au intervenit la fața locului constatând faptul că cele sesizate se confirmă.

În urma evaluării stării de sănătate a animalului, efectuată de către ofițerul specialist medic veterinar din cadrul B.P.A. Sibiu s-a stabilit că animalul prezenta mai multe răni, atât mai vechi, cât și recente, calul în vârstă de 10 ani fiind într-o stare de îngrijire mediocră, transmit autoritățile. Având în vedere că animalul se afla într-o stare de pericol iminent, nesupravegheat, supus riscurilor generate de temperaturile scăzute, polițiștii din cadrul Biroului Poliția Animalelor au emis ordin de plasarea a animalului într-un adăpost pentru o perioadă de 45 de zile. Ordinul a fost pus în aplicare de ONG ”Prietenii Berzelor”.

Polițiștii continuă activitățile specifice în vederea identificării proprietarului animalului și aplicării măsurilor legale în consecință.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!