Primii romani AMENDATI pentru cuvantul TIGAN – AMENDA MAXIMA ajunge la 25.000 EURO

tigani

Au folosit cuvântul “ţigan” când s-au adresat unui „rrom”, iar pentru acest lucru au fost taxați. Primii români au fost deja pedepsiți odată ce amenda pentru pronunţarea cuvântului “ţigan” în România s-a mărit, de 12 ori, la începutul săptămânii, la presiunea Uniunii Europene, care consideră că drepturile tiganilor sunt călcate în picioare în ţara noastră.

Instituţia care îi amendează pe “discriminatori” se numeşte Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Aici tiganii, dar şi orice altă persoană care se consideră discriminată, se pot plânge, iar angajaţii statului român taie amenzi de mii de euro.

Dacă amenda maximă pentru o persoană era de 3.000 de lei la începutul anului trecut, ulterior sancțiunea a crescut la 30.000 de lei. Amenda maximă poate să ajungă la 25.000 DE EURO pentru o firmă din România care discriminează “ţiganii”,  sau alte persoane, din motive rasiale, sexuale sau legate de un anumit handicap, potrivit noii legi, care a mărit sancţiunile.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

amenzi-cuvantul-tigan-consiliul-national-pentru-comnbaterea-discriminarii

Iar amenzile au curs pentru pronunțarea cuvântului țigan. În total, sancțiunile date de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării au fost de 20.000 de lei. În total, opt români au fost amendați, iar patru au scăpat doar cu un avertisment scris, în care au fost făcuți de râs. Cea mai mică amendă a fost de 400 de lei, iar cea mai mare de 8000 de lei. În plus, și o firmă din Capitală a fost sancționată, după ce un șef i-a spus unui subaltern că este țigan.

NOTA REDACTIEI: Tiganii sunt mult mai rasisti fata de romani. Urmariti filmuletul de mai jos ce prezinta una din miile de fapte inregistrate anual cu caracter rasist la adresa romanilor

Citiți și:  Lovitură fără precedent pentru UDMR

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

13 comentarii

 1. Sper sa moara toti, unul cate unul.

 2. Ce ma ? sa-mi bag pula-n mortii lu ala care a scornit cacatu asta de "lege" futu-le muma-n cur de ciori nespalate, sa-mi bag pula-n UE.Astia care tot dau "legi" sa fie luati si abandonati intr-un sat de tigani…sa vedem atunci ce mai au de zis…

  • deci tot noua ni se pune pumnul in gura !dar de o traducere nu a auzit acest consiliu ?din ungaria cu toata europa sint numiti;H tigany D zigoiner F gittanes I zingari ES gitan GB gipsy si peste ocean la fel ,si atunci nu vad cum sa traducem ROM ,ca sa pice iar pe noi ROM de la ROMAN sau cum ?si daca UE ii iubeste asa tare sa ii tina la ei !

 3. sarbu tanase

  …deocamdată..rrhomii rămân romi…orice ai face!

 4. Romanii sunt discriminati si persecutati pentru ca trebuie sa traiasca intre scarbosii ,criminalii ,drogatii ,puturosii de tigani .

 5. Sper din tot sufletul sa fie o gluma……Oricum Tiganul tot tigan ramane…!!!! orice lege ar fi….!!! eu vreau sa-i zic tigan,ca asa este…un tigan !!!!

 6. cine il va amenda pe Guta Nicolaie sau pe maestrul Voicu , cand spun public ”sunt tigan” ?

  • Stii ce este ciudat Iancule – exact ca in America, cand ciorile isi zic intre ei black sau negro sau nigger iar daca tu, ca si alb zici asa ceva , imediat te taxeaza toata presa, pentru politically correctness

 7. LEGALIZE NAPALM !

 8. Cine a dat legea asta probabil a trecut bac-ul pe pile si e nu a citit in viata lui mai mult decat reviste si brosuri.
  Potrivit dex:
  ȚIGÁN, -Ă, țigani, -e, s. m., adj. I. S. m. 1. Persoană care face parte dintr-o populație originară din nord-vestul Indiei, care a migrat începând din sec. V în Persia, Asia Mediteraneeană și în Imperiul Bizantin, în sec. X-XVI în sud-estul și centrul Europei și în nordul Africii, în sec. XV în vestul Europei (în special în Peninsula Iberică), iar în sec. XIX și în cele două Americi și care vorbesc o limbă indo-europeană. ◊ Expr. A arunca moartea în țigani = a arunca vina pe altul. A se muta ca țiganul cu cortul = a se muta foarte des; a fi nestatornic. A se îneca ca țiganul la mal = a nu reuși, a eșua într-o acțiune tocmai când era pe punctul de a o duce la bun sfârșit. Tot țiganul își laudă ciocanul, se spune despre cei care se laudă cu ceea ce le aparține. E învățat ca țiganul cu ciocanul (sau cu scânteia), se spune despre cei deprinși cu nevoile.

  iar tot potrivit dex:
  1) rom, -ă s. (țig. Rom, d. Român). Cam iron. Țigan.

  Deci, cuvantul rrom e sinonim cu cuvantul tigan. Logica acestei legi este aceea ca pot fi amendat la fel de bine daca ii spun unei persoane, individ.
  Foarte tare astia din parlament, tiganii=rromii au mai multe drepturi in propria mea tara decat am eu. Ma bucur foarte mult pentru acest lucru, sunt mandru ca fac parte din aceasta societate condusa de hoti cu 8 clase.

 9. AU FOST ALUNGATI DIN COREEA DE NORD ACUM 2000 DE ANI PENTRU STILUL LOR DE VIATA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.