Primeşti BONURI DE MASĂ? Vesti bune!

bon-masa

Un proiect de lege, depus deja de parlamentari la Senat,  propune ca valoarea bonurilor de masă să crească de la 9,41 lei, la 13 lei.

În expunerea de motive, parlamentarii precizează că e absolut necesar să se facă această modificare, întrucât, în prezent, cu un tichet de masă nu poţi plăti integral o masă de prânz.

„Un număr mare de angajaţi se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru încărcat, fie pentru că nu au acces la achiziţionarea unei mese. Astfel, această problemă rămâne o responsabilitate comună a statului, precum şi a angajatorului, pentru a le oferi o masă decentă pe parcursul unei zile“, se menţionează în document.

Comparativ cu alte ţări din Europa, România este din nou la coada clasamentului , şi la capitolul bonuri de masă. În Austria, de exemplu, valoarea tichetului ajunge la 4,40 de euro, în Belgia este 7 euro, în Franţa este 10,58 euro, în Grecia, 6 euro, iar în Slovacia 4,20 euro.

Creşterea valorii bonurilor de masă se va reflecta şi în veniturile buhetului de stat, întrucât acestea sunt impozitate de stat.

Proiectul de lege care ne va aduce bonuri de masă mai valoroase a fost depus marţi, la Senat, în calitate de prim for sesizat, însă Camera Deputaţilor are ultimul cuvânt.

VEZI SI: Legea antifumat ar putea fi modificata. Senatorii vor camere speciale pentru fumatori / Cluburile se plang ca sunt clienti care ies la fumat si pleaca fara sa achite nota

Urmărește ultimele știri pe Google News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasa un comentariu