Primele imagini cu trenurile care s-au ciocnit în Ploiești

Imagini dramatice au fost surprinse la accidentul feroviar din Ploiești Triaj. Două trenuri s-au ciocnit și au deraiat, iar impactul s-a soldat cu victime.

Două trenuri au deraiat în Ploiești Triaj, după ce s-au ciocnit. Accidentul feroviar s-a soldat cu victime. Cel puțin 5 persoane sunt rănite, anunță medicii.

UPDATE, 16.39: Noul bilanţ al accidentului feroviar din Ploieşti arată că şase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cele şase persoane rănite au primit îngrijiri la faţa locului, unde s-a realizat un punct de triaj pentru victime. Alte 18 persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost direcţionate către sala de aşteptare a gării.

UPDATE, 16.30: Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că în urma accidentului feroviar au fost răniţi uşor cei doi mecanici de locomotivă şi trei călători aflaţi în primul vagon al trenului de pasageri. Şeful DSU susţine că „primele informaţii arată că nu există răniţi grav, însă noi suntem pregătiţi să intervenim cu un elicopter SMURD şi echipaje de descarcerare”.

Primele informaţii arată că ar fi vorba despre un tren de pasageri şi un tren de marfă.

Autorităţile locale s-au mobilizat exemplar pentru a evita o tragedie, astfel că s-a intervenit la faţa locului cu două echipaje de descarcerare, două autospeciale de stingere, patru ambulanţe SMURD, un echipaj de terapie intensivă şi o ambulanţă de transport victime multiple.

Trenul de marfă ar fi depăşit semnalul de oprire şi a intrat în coliziune cu trenul de persoane care circula pe ruta Ploieşti Sud – Bucureşti.

În urma coliziunii, primul vagon al trenului de persoane a deraiat.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile