[ Primele estimări de la ora 19: AUR a intrat în Parlament. CIUMA ROȘIE ocupă primele 3 poziții ]

Rezultate exit-poll Avangarde, ora 19:

Vot pentru Camera Deputaților:

PSD – 30,5%

PNL – 29.0%

USR – 15,9%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,2%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,2%

PPUSL – 1,1%

Altul 1,4%

Vot pentru Senat:

PSD – 30,6%

PNL – 29.1%

USR – 16,4%

UDMR – 5,7%

AUR – 5,3%

PRO România – 5%

PMP – 5%

PER – 1,1%

PPUSL – 1%

Altul – 0,8%

Marius Pieleanu, șeful institutului de sondare Avangarde, care face singurul exit-poll, a declarat duminică seară la Antena 3 că datele aferente orei 19.00 ”confirmă apariția unui nou partid care intră” în Parlament, fiind vorba de Alianța pentru Unirea Românilor – AUR.

Pieleanu a atenționat însă că ”rămâne să vedem dacă exit-ul final de la ora 23.00 va confirma acest lucru, e posibil să fie răsturnări semnificative de situație la ora 23.00”.

Obiectivul declarat al AUR este ”să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceştia, la Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cernăuţi, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăşi existenţa românilor ca neam”.

”Astăzi se naşte un nou partid… este un partid conservator creştin şi care adună dacă vreţi rezidual oameni care sunt nemulţumiţi de actuala elită politică”, a afirmat duminică, în ziua votului, sociologul Marius Pieleanu, șeful institului de sondare a opiniei publice Avangarde.

Militat fervent pentru Unirea cu Basarabia
Este vorba despre Alianţa pentru Unirea Românilor – AUR, formațiune politică al cărei fondator și lider este George Simion, cunoscut ca venind din zona ONG, de unde a militat fervent în ultimii ani pentru unirea României cu Basarabia.

”Identitatea noastră naţională e călcată în picioare”
”După campania de la europarlamentare din 2019, am candidat independent, conduc un partid conservator care luptă pentru tradiţii. Suntem pentru libertatea de opţiune, considerăm viaţa sacră de la concepere, dar e alegerea fiecărei persoane dacă a face sau nu avort. În TV de ştiri nu mai există libera exprimare, nu am putut intra la nicio televiziune, am făcut campanie pe net.

Noi suntem legaţi de micul producător, de ţăranul român (…).

Există asemănări cu USR pe mesajul antisistem, ei reprezintă zona multiculturală, globalismul, federaţie a statelor, noi avem o orientare către conservatorii şi reformiştii europeni.

Noi suntem legaţi de micul producător, de ţăranul român, am fost în 15 pieţe, am arătat un lucru evident – toţi erau în supermarket şi ţăranii erau scoşi din pieţe.

Am cunoscut pe preşedinţi prin mişcarea noastră unionistă. Nici eu nu credeam că intru în politică, dar ni s-a luat, plin de dezgust de ce se întâmplă în societate. Toată identitatea noastră naţională e călcată în picioare”, a spus recent George Simion, la Marius Tucă Show.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu