Prima țară din Europa care începe VACCINAREA OBLIGATORIE a populației!

Austria va deveni „la începutul lunii februarie” prima țară din UE dar și din Europa care va introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19, sub sancțiunea unor amenzi grele pentru cei care refuză, a declarat duminică cancelarul austriac Karl Nehammer.

„Așa cum era planificat, vom implementa vaccinarea obligatorie la începutul lunii februarie” pentru adulți (peste 18 ani), a indicat la Viena, la o conferință de presă, șeful conservator al guvernului austriac, care conduce această țară împreună cu ecologiștii.

Amenzi până la 3600 pentru „recalcitranți”

Toată săptămâna au avut loc dezbateri aprinse în Parlament dar și în societate cu privire la acest proiect care dezbină profund societatea austriacă, în timp ce aproximativ 71,5% din populația eligibilă are în această etapă un program complet de vaccinare.

Citiți și:  Austria angajează „vânători de nevaccinați”, care să-i identifice pe cei care nu se supun obligației de vaccinare

Această cifră este scăzută, în comparație cu cele din alte țări occidentale.

„Este un proiect sensibil” dar „conform Constituției” și care necesită „o fază de adaptare” care să permită recalcitranților să se vaccineze „până la jumătatea lunii martie”, a detaliat Karl Nehammer.

27.000 de oameni au manifestat sâmbătă în Viena împotriva acestei măsuri controversate, acuzată că încălcă „libertățile individuale”.

„Ulterior se vor efectua controale” iar nevaccinarea va constitui o „infracțiune” pasibilă de „sancțiuni” financiare care variază între 600 (pe trei luni) și 3600 de euro, în cazul recidivei.

Un moment luată în considerare, vaccinarea minorilor cu vârste de peste 14 ani a fost abandonată și doar adulții vor fi vizați, a spus cancelarul, prezentând proiectul de lege, care trebuie adoptat joi de Parlament, scrie RTBF.

Citiți și:  Informatia momentului! Termenul de vaccinare obligatorie, amânat

Guvernul austriac are o mare majoritate în cameră: pe lângă conservatori și verzi, liderii partidelor social-democrat și liberal susțin textul. Doar extrema dreaptă este împotrivă.

Sunt prevăzute excepții pentru femeile însărcinate și pentru toate persoanele care nu pot fi vaccinate din motive medicale.

Înscrierea acestor excepții în registrul național de vaccinări va fi posibilă doar din aprilie, cel mai devreme, a prevenit organismul responsabil cu această colectare.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *