Prima bancă din România care renunţă la toate casieriile: Ce trebuie să facă TOTI CLIENTII SAI

Revoluţie pe piaţa bancară. După ce BCR anunţa la începutul anului că va renunţa la 28 de casierii din întreaga ţara şi le va transforma în unităţi de tip cashless, o altă cunoscută bancă îi ia faţa şi anunţă că nu va mai folosi ghişeele clasice pentru încasarea sau eliberarea de numerar.

Potrivit capital.ro, în toamnă, ING va renunţa la ultima casierie de acest tip şi va deveni prima bancă din România care s-a digitalizat complet.

Această schimbare se pare că va afecta clienţii cu conturi în euro. Aceştia vor fi obligaţi să plătească în lei, la un curs de schimb impus de bancă, lucru mai puţin avantajos.

Citiți și:  ATENTIE! Puteți rămâne fără bani! Una dintre cele mai importante bănci din România vă blochează conturile

După aceste schimbări, clienţii pot efectua operaţiuni prin intermediul serviciul ING Home Bank sau de la cele peste 600 de automate dedicate, din întreaga ţară. De asemenea, aceştia îşi pot deschide conturi sau pot contracta credite de nevoi personale prin aplicaţia ING Home Bank.

VEZI SI: Borcea, eliberat din puşcărie: „A fost o perioadă foarte grea, n-aş fi reuşit fără Valentina. Urmeaza sa ma internez cel putin o luna la psihiatrie”

Depunerea de numerar se va putea face direct la bancomate, aşa cum se întâmplă şi în prezent.

Afectaţi vor fi şi cei cu credite în valută. Plata ratei va fi ceva mai costisitoare, pentru ca va fi nevoie de un transfer din contul de lei în cel de euro, ceea ce presupune atât plata unui comision cât şi efectuarea schimbului valutar la un curs impus de ING, de obicei mai dezavantajos decât cel de la casele de schimb.

Citiți și:  ATENTIE! Puteți rămâne fără bani! Una dintre cele mai importante bănci din România vă blochează conturile

Alternativa este viramentul dintr-un alt cont de euro, în situaţia în care clientul dispune de aşa ceva.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile