„Prietenii” din Justiție. Cine i-a ridicat, de fapt, controlul judiciar lui Kovesi? Se cunoștea cu fosta șefă a DNA

Procuroarea PICCJ, Georgina Bodoroncea, care a pus concluzii pentru ridicarea controlului judiciar al Laurei Kovesi, a scris cărți împreună cu judecătoarea Francisca Vasile de la ÎCCJ, care i-a și ridicat controlul judiciar fostei șefe a DNA.

Georgina Bodoroncea, procuroarea PICCJ care a pus concluziile ridicării controlului judiciar al Laurei Kovesi, a fost evidențiată de fosta șefă a DNA pentru „merite deosebite”.

Judecatoarea care a dispus ridicarea controlului judiciar al Laurei Kovesi este „prietenă” cu procuroarea care a fost de acord cu ridicarea controlului judiciar al fostei șefe DNA.

Judecătoarea Francisca Vasile de la ÎCCJ a dispus joi seara, 3 aprilie 2019, ridicarea controlului judiciar față de fosta șefă DNA, și în consecință, anularea tuturor interdicțiilor ce îi fuseseră impuse Laurei Kovesi. Decizia nu a fost una surprinzatoare, fiind intuită de foarta multă lume după ce s-a aflat că plângerea Laurei Kovesi împotriva măsurii controlului judiciar dispus de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) a fost repartizată, aleatoriu, judecătoarei Francisca Vasile.

Între judecatoarea Francisca Vasile și procuroarea Georgina Bodoroncea există o legatură profesională destul de strânsă. Acestea au scos împreună două cărți.

„Concret, numele judecatoarei ICCJ Francisca Vasile si al procuroarei PICCJ Georgina Bodoroncea apar pe coperta cartii „Codul penal. Comentariu pe articole”, scoasa in decembrie 2014, la Editura C.H. Beck”, scrie Luju.

„Legaturile intelectuale dintre Francisca Vasile si Georgina Bodoroncea s-au consolidat, dupa scoaterea primei carti. Drept urmare a urmat o noua carte. Aceasta a fost scoasa de judecatoarea ICCJ Francisca Vasile si procuroarea PICCJ Georgina Bodoroncea doi ani mai tarziu, in noiembrie 2016, tot la Editura C.H. Beck. Este vorba despre lucrarea “Codul penal. Comentariu pe articole. Editia 2”, mai precizează sursa citată.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *