“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Previziunea teribilă a oamenilor de știință care s-a adeverit. Cutremur total în Europa!

80 de oameni au murit in urma inundatiilor fara precedent din Germania

Sute de oameni și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Germania, iar mii de persoane au dispărut. O situație asemânătoare găsim și în Belgia, unde imaginile ne arată cum un parc de distracții este aproape complet acoperit de apă. În România, mai mulți oameni au rămas și ei fără acoperiș după ce casele le-au fost inundate.

Oamenii de știință au prezis de mult timp
În acest context, prima întrebare care vine pe buzele oamenilor este ”ce cauzează aceste inundații?”. Potrivit oamenilor de știință, inundațiile sunt un răspuns direct al schimbărilor climatice.

Oamenii de știință au prezis de mult timp că perturbarea climei va duce la condiții meteorologice mai extreme, cum ar fi valuri de căldură, secete și inundații. Emisiile umane provenite din gazele de eșapament ale motorului, arderea pădurilor și alte activități încălzesc planeta, spun experții.

Pe măsură ce atmosfera se încălzește, reține mai multă umiditate, ceea ce aduce mai multă ploaie. Toate locurile care au suferit recent inundații , Germania, Belgia, Țările de Jos, Londra, Edinburgh, Tokyo și alte părți, ar fi putut avea ploi de vară puternice chiar și fără criza climatică, dar este puțin probabil ca diluviile să fi fost la fel de intense.

Oamenii înrăutățesc situația
Având în vedere că au existat, de-a lungul timpului, valuri caniculare și inundații, am putea considera că nu oamenii nu vinovați pentru inundațiile recente.

Cu toate astea, există câteva dovezi care ne arată că oamenii înrăutățesc situația.

Advertisement
În primul rând, sunt înregistrate mai des mai multe recorduri. În al doilea rând, oamenii de știință pot folosi acum analize statistice și modele computerizate pentru a calcula cât de probabile au devenit evenimentele meteorologice particulare ca urmare a stresului suplimentar pe care oamenii l-au pus asupra sistemului climatic.

De exemplu, emisiile umane au făcut ca ”cupola de căldură” mortală din Canada și America de Nord, de luna trecută, să fie de cel puțin 150 de ori mai probabilă. În ceea ce privește valul de căldură prelungit din Siberia de anul trecut, acesta a fost de peste 600 de ori mai probabil, scrie The Guardian.

Richard Betts, șeful cercetării impacturilor climatice de la Met Office Hadley Center, spune că astfel de calcule elimină argumentul că „vremea extremă se întâmplă oricum, deci nu trebuie să ne facem griji pentru asta”.

Cu toate astea, nu există încă un studiu de atribuire a ultimelor inundații din Europa, deoarece analiza durează câteva zile.

Inundațiile pot fi legate de o perturbare a fluxului de jet
Există unele voci care spun că inundațiile pot fi legate de de o perturbare a fluxului de jet. Cu toate astea, nimic nu a fost confirmat. Oamenii de știință din domeniul climei privesc acest lucru ca fiind una dintre mai multe explicații posibile.

O teorie este că pierderea gheții în Arctica a făcut ca jetul să devină mai neregulat. Nu există încă un consens științific cu privire la acest subiect, dar experții sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că lumea ar putea suferi consecințele schimbării climatice mult mai devreme decât se estima anterior.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.