“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

„Președintele Zelenski a dat ordinul”. Forță de un milion de soldați, pregătită pentru recâștigarea sudului Ucrainei

Cum arata si cu ce se ocupa tatal lui Volodimir Zelenski

Ucraina mobilizează o forță de luptă de un milion de oameni, dotată cu arme occidentale, pentru a-și recupera teritoriul din sudul țării de la Rusia, a declarat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, într-un interviu pentru The Times.

Acesta a spus că Volodimir Zelenski a ordonat armatei sale să recucerească zonele de coastă ocupate, care sunt vitale pentru economia țării.

„Înțelegem că, din punct de vedere politic, este foarte necesar pentru țara noastră. Președintele a dat ordin șefului suprem al armatei să elaboreze planurile. După aceea, statul major general își face temele și spune că pentru a atinge acest obiectiv avem nevoie de XYZ”, a declarat el.

„Aceasta este treaba mea. Scriu scrisori către omologii din țările partenere, generalii vorbesc despre motivul pentru care avem nevoie de acest tip de armament și apoi primim deciziile politice”, a continuat Reznikov.

Un milion de soldați, cu arme occidentale, pentru recucerirea sudului Ucrainei
Reznikov a precizat că Ucraina are o forță de un milion de oameni formată din 700.000 de militari, ceilalți 300.000 urmând să fie constituiți din garda națională, poliție, forțele de frontieră.

El a declarat că a fost mulțumit de faptul că partenerii Ucrainei au fost capabili să ajute Ucraina să își refacă stocurile de muniție epuizate, subliniind în special rolul ministrului britanic al apărării Ben Wallace.

Cu toate acestea, Reznikov a adăugat că ar dori ca NATO și partenerii să crească ritmul livrărilor de arme.

„A fost un proces lung, o lună și jumătate, dar am obținut un rezultat. Ucraina avea forțe armate de eră sovietică, cu arme vechi de 30 de ani. Am schimbat acest lucru în trei luni. Cu toate acestea, avem nevoie de mai multe, rapid, pentru a salva viețile soldaților noștri. În fiecare zi în care așteptăm obuziere, putem pierde o sută de soldați”, a mai spus el.

Guvernul de la Kiev cere civililor din Herson să plece de urgență
Pe măsură ce conflictul din sudul Ucrainei ia amploare, oficialii ucraineni susțin că situația umanitară din zonele ocupate se deteriorează, iar „teroarea” rusă împotriva civililor se intensifică.

Luni, Iurii Sobolevsky, prim-adjunctul șefului administrației regionale din Herson, a declarat că „profesori, medici, lucrători din serviciile publice, șefi de comunități rezidențiale.”, toți sunt vizați.

„La acest moment este foarte dificil să-ți dai seama cine este în primul rând în pericol, deoarece categoriile de persoane arestate se extind constant. Cazurile de reținere a persoanelor pe baza unui pont de la colaboratori au devenit tot mai frecvente”, a spus el.

„Amploarea catastrofei umanitare nu va face decât să crească și mai mult … În orașul propriu-zis Herson, situația este mult mai ușoară decât în sate și orașe mici, dar, în general, condițiile de trai sunt deja insuportabile”, a adăugat Sobolevsky.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a cerut duminică civililor din regiunea ocupată Herson (sud), să plece de urgență, deoarece forțele armate ale Kievului pregătesc un contraatac acolo, relatează Reuters.

Ea nu a dezăluit când va avea loc exact contraofensiva, dar a declarat: „Știu sigur că nu ar trebui să fie femei și copii acolo și că nu ar trebui să devină scuturi umane”.

Autoritățile din Herson instalate de forțele de ocupație ale Moscovei spun că vor să organizeze un referendum privind anexarea la Rusia, dar nu au stabilit încă o dată.

Sursa: hotnews.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.