„Presedintele” Romaniei, Klaus Iohannis: Să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să calce în picioare legea și drepturile noastre

Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul comemorării a 30 de ani de la jertfa eroului-martir Liviu Cornel Babeș. Liviu Cornel Babeş şi-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiana Braşov, pe 2 martie 1989, în semn de protest faţă de regimul comunist.

La finalul mesajului, Iohannis lansează și un atac la adresa coaliției de guvernare.

„În urmă cu exact 30 de ani, Liviu Cornel Babeș şi-a dat foc pe pârtia „Bradul” din Brașov în semn de protest faţă de abuzurile și fărădelegile regimului comunist.

Gestul său temerar reprezintă una dintre paginile pline de eroism și în același timp de dramatism din istoria noastră recentă. Spre disperarea regimului comunist, prin jertfa sa, despre care s-a aflat rapid în presa internațională, Liviu Babeș a spus lumii întregi că poporul român era asuprit, iar România trăia, acum trei decenii, una dintre cele mai negre perioade din istoria sa.

Citiți și:  ALERTA Iohannis, întâlnire cu Nicolae Ciucă pe tema situației din Ucraina

Liviu Babeș a renunțat la viața sa pentru un adevăr. El și-a continuat însă existența în memoria noastră devenind astfel un învingător.

Există multe feluri de a ne aminti de jertfa sa. Unul dintre acestea este să înlocuim cuvintele cu fapte. Să nu ne mai lăsăm mințiți, manipulați! Să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să calce în picioare legea și drepturile noastre! Să nu mai trăim niciodată în minciună şi frică!

Fie ca memoria lui să rămână veşnic în inimile noastre!”, a spus președintele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  George Simion, MUTARE de ultima ora pentru demiterea lui Klaus Iohannis. A fost folosita Poșta Militara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.