Presedintele JOBBIK catre PONTA si BASESCU: “Nu fiti penibili”. Vona Gabor pasionat de LEGIONARISMUL interbelic!

vona_gabor_2_1

După ce iniţial preşedintele Traian Băsescu şi ulterior şi premierul Victor Ponta au cerut interzicerea activităţilor Jobbik în România, după incidentele de la marşul din Târgu Mureş, liderul formaţiunii parlamentare din Ungaria a solicitat răspunsuri clare din partea liderilor de la Bucureşti. În scrisoarea deschisă adresată acestora şi postată pe Facebook, Vona Gabor mai susţine că respectă poporul român şi că îi citeşte cu plăcere pe filozofii legionari Emil Cioran şi Mircea Eliade.

“Domnule preşedinte, domnule premier, Dumneavoastră aţi adus din nou în discuţie interzicerea mea pe teritoriul României. Motivul ar fi evenimentele care au avut loc în data de 10 martie cu ocazia Zilei Libertăţii Secuilor de la Târgu-Mureş. Sunt profund consternat de declaraţiile dumneavoastră. Ce legi am încălcat? Nu am făcut altceva decât să mărşăluiesc în linişte şi pace în Târgu-Mureş. Dacă pentru asta voi fi interzis, atunci ce se va întâmpla cu miile de manifestanţi? Vor fi interzişi în România şi liderii belgieni, basci şi catalani prezenţi la eveniment? Fiindcă ei nu doar au mărşăluit în linişte, ci au rostit discursuri incendiare”, susţine Vona în scrisoarea postată pe contul său de pe reţeaua de socializare, preluată şi de Jurnalul Naţional.

„Există a doua variantă. Ori sunteţi dezinformaţi, ori duceţi un joc politic antimaghiar de joasă speţă. Cu acordul dumneavoastră, vă voi ajuta să vedeţi mai clar ce s-a întâmplat la Târgu-Mureş. La mitingul la care am participat au fost prezente alte câteva mii de persoane. Evenimentul s-a desfăşurat cu demnitate şi în linişte până la final, când un grup de protestatari s-a îmbrâncit cu poliţia, ceea ce a făcut turul presei româneşti. S-a lansat informaţia că incidentul ar fi fost provocat de membrii Jobbik şi ai Gărzii Maghiare, ceea ce este o uriaşă minciună. Membrii Jobbik şi ai Gărzii Maghiare au mărşăluit fără însemne de partid, aspect subliniat şi de prefectul de Mureş, Corneliu Grosu, care a confirmat că nu am avut nici o legătură cu acele ciocniri. Asta s-a întâmplat. Pentru asta vreţi să mă interziceţi? Vă rog să nu deveniţi penibili. Înţeleg că voturile sunt importante, eu însumi fiind lider de partid, dar există un anumit nivel sub care nu merită să coborâm”, mai scrie preşedintele Jobbik.

Citiți și:  Basescu ATACA NEMILOS autoritatile: O ticăloșie care ne-a umplut de dispreț. Arătăm jalnic

”Dacă problema dumneavoastră este că eu şi partidul meu vom susţine cu consecvenţă autonomia secuilor, atunci spuneţi asta clar. Nu vă ascundeţi după adevăratele intenţii. Eu sunt un om cu verticalitate. Caut să servesc dreptatea şi nu mi-e ruşine pentru asta. Dacă aveţi o problemă cu programul Jobbik sau cu mine, fiţi bărbaţi şi spuneţi asta. Atunci voi înţelege, însă această tentativă copilărească de a mă interzice este nedemnă şi penibilă”, susţine politicianul de la Budapesta.

 ”Eu respect poporul român. În biblioteca mea se află cărţile lui Mircea Eliade şi Emil Cioran. Aceşti oameni mi-au influenţat mentalitatea. Dacă şi dumneavoastră respectaţi secuimea, atunci nu trebuie să vă temeţi de autonomia secuilor. Cu această autonomie nu se întăreşte doar secuimea, ci şi întreaga regiune central-est-europeană. Dumneavoastră vă iubiţi poporul, şi eu pe al meu. Cât îmi va bate inima, o să fiu maghiar şi o lupt pentru autonomie. Dar trebuie să înţelegeţi că nu o fac împotriva poporului român. Vă doresc să aveţi mărinimia să vă ridicaţi din mocirla cotidiană a luptelor politice”, concluzionează Vona Gabor.

jobbik

Anterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că va solicita Guvernului şi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) elibererea unui act normativ prin care prezenţa pe teritoriul României a partidului Jobbik să fie interzisă. Afirmaţia vine după incidentele de la mitingul separatist din Târgu Mureş de luni, la care a participat, alături de alţi radicali maghiari, şi liderul partidului revizionist din ţara vecină. Preşedintele român a uitat însă să menţioneze că la acţiunea provocatoare au participat şi oficiali UDMR, cât şi reprezentanţi ai formaţiunii pastorului şovin Laszlo Tokeş, care a cerut zilele trecute în Parlamentul European, alături de eurodeputatul UDMR Csaba Sogor, autonomia “Ţinutului Secuiesc”.

Citiți și:  Băsescu A EXPLODAT: '"Trebuia să zboare și Arafat"

Miercuri a venit şi rândul premierului Victor Ponta să ceară acelaşi lucru. Acesta a anunţat că Ministerul de Interne îl poate declara pe liderul Jobbik drept persoană indezirabilă pe teritoriul României dacă preşedintele, ca şef al CSAT, avizează procedura, el arătând că nu li se poate interzice tuturor membrilor unui partid intrarea în ţară.

Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste importante. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European.

În ultimii ani şi-a intensificat prezenţa şi pe teritoriul României, revizioniştii unguri contestând statalitatea ţării noastre. Deasemenea, la începutul anului, conducerea Jobbik a decis mărirea numărului membrilor cu drept decizional de la 60 la 65, cooptând câte un membru din Ucraina, Slovacia, Serbia şi doi din România, ţări unde minoritatea maghiară este relativ puternic reprezentată în anumite regiuni. Jobbik este primul partid din Ungaria care a aprobat în statut că grupurile partidului din afara graniţelor pot avea delegat cu drept decizional la congresul naţional. Astfel s-a decis ca Transilvania şi aşa-zisul Ţinut Secuiesc să aibă câte un delegat. Mai mult, în vara anului 2013, liderul partidului, Vona Gabor, a declarat la Tabăra de Vară a Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI), desfăşurată în judeţul Harghita, că formaţiunea pe care o reprezintă nu va renunţa la lupta pentru drepturile şi interesele maghiarilor din România chiar dacă acest compromis presupune un conflict deschis cu ţara noastră. Sursa: FrontPress.ro

LASA UN COMENTARIU