“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

PRESA TE MANIPULEAZĂ: Agerpres și G4Media se feresc să menționeze etnicitatea română a celui mai tânăr student al Universității din Suceava și-l prezintă doar ca „ucrainean”

constantin costas suceava

Constantin Costaș, un etnic român din regiunea Cernăuți, este cel mai tânăr student al Universității din Suceava, relatează agenția Bucpress.

El a absolvit, în vara acestui an, studiile la Liceul „Alexandru cel Bun” din Cernăuţi, cu predare în limba română, înscriindu-se la universitatea din Suceava pe locurile rezervate românilor din Ucraina.

Pentru că studiile liceale în Ucraina includ doar 11 clase, Constantin Costaş a devenit student cu un an şi trei luni înainte de majorat.

„Sunt uimit de ce mi se întâmplă. Înainte credeam că şcoala şi universitatea sunt acelaşi lucru, dar acum observ cât de mult diferă. Simt că am multe de învăţat şi de înţeles. Am un avantaj în timp, dacă totul se termină cu bine. S-ar putea să fiu nu doar cel mai tânăr student, ci şi cel mai tânăr absolvent, ceea ce mă va ajuta să câştig câţiva ani în plus. Am dobândit mai multă încredere în mine. Înainte credeam că diferenţa de vârstă o să mă împiedice să mă integrez, dar n-aş putea spune că simt o mare diferenţă între mine şi colegii mei”, a declarat, pentru Agerpres, Constantin Costaş, care este câştigătorul ediţiei din 2023 a Olimpiadei de Limba română din Ucraina.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.