Presa japoneză: Liderul nord-coreean Kim Jong-un, în stare vegetativă, după ce operaţia cardiovasculară a eşuat


Kim Jong-un este „în stare vegetativă” în urma unei operaţii cardiovasculare eşuate, potrivit echipei medicale care se ocupă în prezent de dictatorul din Coreea de Nord, susţine mass-media japoneză, scrie Adevărul.

Liderul nord-coreean, în vârstă de 36 de ani, se pare că se luptă pentru viaţa sa. Citând echipa medicală care îl tratează pe Kim, o revistă japoneză a raportat că, în timpul unei operaţii cardiovasculare recente, au apărut complicaţii care l-au lăsat pe dictator într-o stare vegetativă, un termen medical folosit pentru un pacient care este treaz, dar nu arată niciun semn de reacţie sau că este conştient. Surse medicale au arătat că, în timpul unei vizite în mediul rural, înainte de operaţia din 12 aprilie, Kim Jong-un şi-a dus mâna la piept şi a căzut la pământ. Un medic care l-a însoţit la momentul respectiv a efectuat imediat manevre de resuscitare, înainte de a-l duce în grabă la un spital din apropiere pentru tratament de urgenţă.

Operaţie efectuată de un medic neexperimentat

Medicii nord-coreeni au solicitat urgent o echipă de experţi medicali de la Beijing pentru asistenţă. La spital, înainte de sosirea echipei din China, un medic nord-coreean ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală cardiovasculară, dar au existat o serie de complicaţii din cauza obezităţii ereditare a dictatorului şi a anxietăţii medicului fără experienţă. Aceste lucruri i-ar fi provocat lui Kim Jong-un o stare vegetativă. Când echipa medicală din China, formată din 50 de membri a ajuns la Phenian, ar fi fost deja prea târziu pentru a face orice, susţin sursele.

Informaţii contradictorii

Ştirea japoneză despre „starea vegetativă” în care se regăseşte Kim Jong-un este doar una dintre numeroasele ştiri care au început să circule pe măsură ce speculaţiile asupra sănătăţii lui Kim continuă să crească. Unele rapoarte susţin că dictatorul este în stare bună de sănătate şi a fost observat făcând o plimbare în Wonson. Ultima apariţie publică a lui Kim a fost pe 11 aprilie, dar speculaţiile asupra sănătăţii sale au demarat când când a ratat sărbătorirea zilei de naştere a regretatului său bunic, una dintre cele mai semnificative sărbători din Coreea de Nord.

Sursa: comisarul.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.