Preot celebru, MESAJ viral în Online: ‘Oare Iisus nu a vaccinat oameni?’

 

Părintele Visarion Alexa, originar din Bacău, este parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” – Militari (București). Pasionat de publicistică, el abordează și teme de actualitate în activitatea sa. Iar tema vaccinului nu i-a scăpat părintelui Alexa. El spune că se va vaccina pentru că nu vrea să dea boala enoriașilor săi sau familiei sale. Mesajul său a ajuns să fie distribuit de aproape 1.000 de oameni.

„Argumentul vaccinării rămâne apanajul lumii medicale. Eu nu-i pot spune omului ce să facă, însă îl pot informa, pot pune la dispoziția sa ceea ce am primit din surse avizate, și îi pot spune ce voi face eu. Dar cred că orice om vaccinat sau nevaccinat are dreptul să intre în biserică.

Tot binele vine numai de la Dumnezeu. El e sursa binelui. Dracu’ nu face bine, asta e clar.

Pandemiile au început cu virusuri și s-au încheiat cu vaccinuri.

Aici, pe pământ, noi trăim într-o vale a plângerii. Dumnezeu, la un moment dat, ne-a lăsat pentru un timp singuri, pentru că asta am vrut. Apoi, l-a trimis pe Fiul Său între noi, să ne învețe cum să ne descurcăm în lumea aceasta (nu cum să facem bussines), cum să rămânem mereu cu Fața spre El, pentru a ne putea întoarce Acasă.

Ce s-a întâmplat acum pe pământ nu este, deci, ceva nou. Suferința a existat în valea plângerii dintotdeauna, și Însuși Domnul a venit între noi să ne scape de durere, de chin, dându-și, la urma urmei, și viața pentru lucrul acesta.

Omul luptă și el în fiecare zi cu suferința, iar actul medical nu este altceva decât noblețea lui Dumnezeu care încearcă să scoată suferința din viața noastră, să ne vindece.

Cu ghilimelele de rigoare, oare Iisus nu a vaccinat oameni? Să ne amintim Evanghelia care ne spune cum a luat tină (pământ, materie) și a pus pe ochii unui orb, vindecându-l. Așadar, materia, zidită de Dumnezeu și folosită de om, poate aduce tămăduire.

Citiți și:  [VIDEO] Popă vedetă, fără discernământ: pr. Visarion Alexa a invitat la Trinitas TV o susținătoare a homosexualității să vorbească despre…familie. Adela Popescu a fost o voce împotriva Referendumului pentru Familie

Vindecarea este, deci, un act divin. Medici competenți, studii întregi, istoria pandemiilor ne spun, ne arată că vindecarea oamenilor a venit și prin vaccinuri, prin acest act medical.

Atât Biserica Romano-catolică, precum și Biserica Ortodoxă, și multe alte culte din România au preoți reprezentanți religioși în spitale. Preotul, înainte ca bolnavul să intre într-o intervenție chirugicală, trece pe la el, îl spovedește, îl împărtășeste, îi dă Agheasmă Mare, iar omul intră în operație, cu nădejde în Domnul și cu încredere în medic.

Vedeți dumneavoastră, credința și știința nu se exclud- preotul nu exclude medicul, și nici medicul, preotul- ci se completează, se îmbină în lucrarea lui Dumnezeu. Adesea auzim medici spunând: “Dragul meu, eu te tratez, Dumnezeu te vindecă!”/ “Atât am putut face eu, Dumnezeu poate face mai mult!”

Pentru noi, oamenii credincioși, Hristos este Marele Doctor. Așa Îl numim: “Doctorul și tămăduitorul sufletelor și al trupurilor noastre.” Cum, de vreme ce-L numești pe Hristos doctor, nu crezi în doctorul pe care tot Hristos l-a pus pe pământ să lucreze spre vindecarea ta?!

Patriarhul împreună cu Sinodul Bisericii Ortodoxe Române au decis, la sugestia Ministerului Sănătății, să preia materialul informativ despre vaccinare și să-l trimită tuturor eparhiilor din țară.

Materialul este un ghid prezentat într-o formă concisă, pe care un preot, un enoriaș, îl poate folosi pentru a se informa corect despre ce înseamnă vaccinul și vaccinarea.

Am identificat zilele acestea câteva puncte pe care unii oameni credincioși- enoriași, preoți sau profesori de teologie- le ridică atunci când vine vorba despre acest subiect. Unul dintre acestea este faptul că vaccinurile nu respectă bioetica, pentru că, în alcătuirea lor au fost folosite celule provenite de la fetuși avortați.

Citiți și:  [VIDEO] Popă vedetă, fără discernământ: pr. Visarion Alexa a invitat la Trinitas TV o susținătoare a homosexualității să vorbească despre…familie. Adela Popescu a fost o voce împotriva Referendumului pentru Familie

L-am ascultat însă pe imunologul român Ștefan Dascălu, de la Universitatea Oxford, care spune că vaccinurile actuale nu conțin astfel de celule. Aprobă faptul că aceste celule se regăsesc în lumea medicală încă din 1960, însă nu se mai utilizează. Vorbim de un om performant în lumea medicală…

Multă lume contestă ora de religie din curicula școlară, însă cred că o oră de religie bine făcută împiedică radicalizarea.

Ora de religie ar trebui să-l pregătească pe om să înțeleagă, din punct de vedere spiritual, realitățile lumii în care trăiește, astfel încât să nu se radicalizeze.

Această radicalizare s-a văzut, din păcate, acolo unde omul e slobod să spună orice. În mediul online. Am văzut-o pe pagini de internet intitulate ortodox, creștin, însă în spatele acelor pagini nu se află o instituție, să știți, nu se află cineva care își asumă ce spune.

Argumentul vaccinării rămâne apanajul lumii medicale. Eu nu-i pot spune omului ce să facă, însă îl pot informa, pot pune la dispoziția sa ceea ce am primit din surse avizate, și îi pot spune ce voi face eu.

Îi pot spune că mi-am vaccinat copiii cu vaccinurile din schema de vaccinare și că mă voi vaccina și eu împotriva acestei boli care a blocat lumea, care ne-a ținut departe unii de alții. Mă voi vaccina pentru că nu vreau nici să dau boala enoriașilor mei și nici să o duc acasă familiei mele, dar și pentru că aceasta este calea prin care ne putem relua viața de dinainte de această pandemie. Domnul să ne miluiască!”, a spus Visarion Alexa pe pagina sa de Facebook.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *