Premierul Olandei, declaratie EXPLOZIVA: ”Vreau sa îngenunchez Ungaria”

De ani de zile, dezbaterile, apoi scandalurile, pe marginea ideologiei LGBTQ trec în plan secund probleme mult mai importante pentru uriașa majoritate europenilor, astfel încât structurile birocratice opace de la Bruxelles pot acționa fără a fi deranjate de cetățenii de care clamează că vor să fie tot mai aproape.

Premierul Viktor Orban încearcă să se lupte cu Comisia Europeana folosind aceasta strategie în oglindă.

”Țelul meu este să îngenunchez Ungaria din acest punct de vedere”, spunea, la finalul lunii iunie, premierul olandez Mark Rutte. ”Este o rușine. Nu vom face niciun compromis”, spunea atunci și președinta CE, Ursula von der Leyen. Era prima fază a confruntării dintre Ungaria și UE iscată de adoptarea în Ungaria a unei legi care interzice promovarea homosexualității și ideologiei LGBT în rândul minorilor. Premierul Rutte a spus că ”Ungaria trebuie fie să anuleze legea, fie să părăsească UE”. ”Trebuie să-și dea seama că sunt parte a UE și în această comunitate de valori nimeni nu poate fi discriminat din cauza sexualității, culorii pielii, genului, orice”.

Și cum premierul Olandei a spus că vrea ”să îngenuncheze Ungaria”, nu pe premierul Viktor Orban, acesta din urma a decis să întrebe Ungaria, nu propriul guvern, ce opinie are despre legea condamnată în UE. Orban a decis organizarea unui referendum pe această temă.

”Bruxellesul ne cere să amendăm Legea Educației și regulile de protecție a copiilor. Nu le place că la noi nu este posibil ceea ce în Europa de Vest a devenit ceva definitiv. Acolo, activiștii LGBTQ merg pe la grădinițe și școli și fac educație sexuală. Birocrații de la Bruxelles ne amenință cu proceduri de infringement, adică fac abuz de putere”, a spus premierul Orban.

La referendum, părinții vor fi întrebați dacă susțin sau nu informarea copiilor lor despre procedurile de schimbare a sexului, dacă vor introducerea propagandei sexuale în școli.

  1. Sunteți de acord cu introducerea orelor despre orientare sexuală în școlile publice, fără acceptul părinților?

  2. Sunteți de acord cu promovarea schimbării sexului pentru copiii minori?

  3. Sunteți de acord cu tratamentele pentru schimbarea sexului pentru copiii minori?

  4. Sunteți de acord cu prezentarea în fața minorilor a informațiilor și imaginilor sexuale care le afectează dezvoltarea?

  5. Sunteți de acord cu prezentarea în fața minorilor a unor imagini sensibile din punct de vedere sexual?

Viktor Orban a recurs la două mișcări foarte bune privind din perspectiva guvernului. Prevederile privind interzicerea propagandei LGBTQ în rândul minorilor au fost incluse într-o lege împotriva pedofiliei. A fost o mișcare menită fie să forțeze opoziția să voteze această lege, fie să-și asume o scădere în sondaje, dat fiind că majoritatea ungurilor consideră că este necesară o înăsprire a legii antipedofilie. Opoziția nu a votat legea, considerând, pe buna dreptate, că la mijloc este vorba despre o manipulare.

Acum, Viktor Orban anunță un referendum pe tema propagandei LGBTQ în școli. Mulți analiști maghiari consideră că rezultatul referendumului va fi un mare ”NU”. În acest fel, Viktor Orban îi va pune pe liderii de la Bruxelles, și pe premierul Olandei, în opoziție cu majoritatea societății ungare. Foarte important este că Orban nu a anunțat o dată anume pentru referendum. Ar putea avea loc chiar odată cu alegerile legislative de la primăvară, când Fidesz va avea de-a face, pentru prima dată, cu o opoziție unită și susținută de Bruxelles. Un asemenea calendar l-ar avantaja pe actual premier. În plus, lansarea dezbaterii pe marginea referendumului poate să distragă atenția de la scandalul Pegasus, în care Ungaria este, aparent, singura țară UE care a folosit acest program de supraveghere israelian pentru a-i spiona pe jurnaliști.

ONG-urile pentru apărarea drepturilor comunității LGBTQ au început să protesteze împotriva acestui referendum. ”Organizarea unui referendum pentru anularea drepturilor fundamentale ale unei minorități amintește de Europa anilor 1930. Nu numai că îngroapă subiectul LGBTQ, dar pune în pericol și drepturile copiilor”, a spus Remy Bonny, un activist belgian, citat de The Guardian.

Acestor acuzații le răspunde Rod Dreher, în paginile The American Conservative. ”Ce drepturi fundamentale ale unei minorități? Referendumul nu-i afectează pe homosexuali și transgenderi per se; are de-a face cu minorii, o categorie despre care toate lumea este de acord că nu este același lucru cu homosexualii și transgenderii. Asta înseamnă că le sunt violate „drepturile fundamentale”? Totul este sofistică. Și ce ”drepturi fundamentale ale copiilor? Dreptul de avea acces la o educație care violează ceea ce religia lor, părinții lor și societatea lor cred că este bine pentru copii. Dacă asta crede UE că este „bine”, atunci UE este moralmente tiranică, iar ungurii au dreptate să respingă ideile UE”.

Sursa: cotidianul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *