Premierul francez AVERTIZEAZĂ: Problema TIGANILOR devine din ce în ce mai dificilă

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a afirmat, în întrevederea cu preşedintele Traian Băsescu, că problema situaţiei comunităţii rome din Franţa devine din ce în ce mai dificilă şi că trebuie ca autorităţile judiciare din cele două ţări să colaboreze pentru combaterea traficului de fiinţe umane.

„În ceea ce priveşte situaţia comunităţii rome din Republica Franceză, domnul prim-ministru Jean-Marc Ayrault a menţionat că această problemă devine din ce în ce mai dificilă şi a subliniat necesitatea colaborării între autorităţile judiciare şi poliţieneşti din cele două ţări în combaterea traficului de fiinţe umane”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei transmis MEDIAFAX.

Şeful statului a spus că „autorităţile române sunt gata atât să continue cooperarea cu Franţa la nivel judiciar şi poliţienesc, dar şi să dezvolte noi proiecte vizând, prin educaţie, inserţia socială a tinerilor proveniţi din familiile care creează probleme în Franţa”.

Preşedintele Băsescu a mai afirmat că problemele de imagine care sunt create în Franţa de unii cetăţeni români trebuie să fie abordate într-un spirit european de cooperare între structurile specializate din cele două ţări, se mai menţionează în comunicatul Preşedinţiei.

Şeful statului declarase, la începutul întrevederii cu Ayrault, că problema minorităţii roma este una urgentă pentru România, care şi-o asumă, însă trebuie găsite şi soluţii în plan european pentru rezolvarea acesteia.
„A treia problemă este o problemă de imagine, dar ne-o asumăm. E problema legată de minoritatea roma şi aici trebuie să găsim soluţii care să rezolve în mod european problema acestei minorităţi”, a afirmat preşedintele.

Citiți și:  Doi tineri, o fată şi un băiat, au fost înjunghiaţi în plină stradă de un "etnic neprecizat"

ONG-urile care critică Guvernul pentru ineficienţa politicilor de integrare a romilor sunt responsabile de 20 ani de aceste politici, cheltuind mulţi bani şi şi organizând multe dezbateri fără ca eficienţa să crească, a afirmat premierul Victor Ponta, adăugând că Executivul va cheltui mai bine banii.

Subiectul integrării populaţiei de etnie romă a fost abordat în discuţia avută, joi, la Palatul Victoria, de premierul Ponta cu omologul său francez, Jean-Marc Ayrault. În discursul susţinut la sfârşitul întâlnirii, Ponta a arătat că Guvernul are în vedere politici care să asigure inserţia socială a romilor în ţara de origine, iar Ayrault a precizat că România va primi spirjin în acest sens din partea Franţei şi a Uniunii Europene.

Solicitat de către jurnalişti să comenteze un studiu al organizaţiilor neguvernamentale (ONG), potrivit căruia politicile în domeniu din anii 2012-2013 nu au adus nicio măsură nouă, Ponta a arătat că de circa 20 de ani de acestă problematică s-au ocupat chiar organizaţiile neguvernamentale. „Organizaţiile neguvernamentale pe care le invocaţi sunt responsabile de 20 de ani de aceste politici, actualul Guvern, doar de un an. Însă în 20 de ani s-au folosit foarte mulţi bani, s-au făcut foarte multe dezbateri şi, din păcate, s-a dovedit un sistem neeficient. Deci, decizia Guvernului este de a folosi mai bine resursele financiare pentru proiecte concrete, cum este proiectul Ferentari, cel mai mare cartier din Bucureşti, care un proiect special dedicat de integrare şi de dezvoltare a nivelului de viaţă”, a afirmat Ponta.

Citiți și:  Ponta arunca bomba: Rezultatul moţiunii a fost negociat deja

El a adăugat că resursele vor fi alocate totodată pentru programe concrete de stimulare a prezenţei la şcoală a copiilor romi, de discriminare pozitivă la angajarea în instituţii publice şi pentru programe consensuale privind angajarea romilor în companiile private. „Guvernul face eforturi să fie eficient şi pragmatic şi aş aprecia o schimbare spre pragmatism şi eficienţă şi în zona organizaţiilor neguvernamentale”, a conchis Ponta.

Sursa: Realitatea.NET

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Mada
Mada
6 ani in urma cu

Sa ne pupe undeva premierul Frantei, si al Angliei si, tot asa…cand vroiam sa aplicam legea (la noi) pentru corectare, au sarit ca gainile in capul nostru ca avem ceva cu ei!
Ei! Atunci, spalati-va pe cap cu ei, precum Wash&go (numai la voi) si lasati-ne-n durerea noastra, ca inca mai sunt si pe la noi, destui!
Mi-ar place sa emigreze TOTI in afara grainitelor Ro.