Premierul Florin Cîțu RECUNOASTE: Banii din PNRR pot fi pierduți. România trebuie să se grăbească

Premierul Florin Cîțu avertizează: Administrația trebuie să se miște foarte repede! Banii din PNRR pot fi pierduți, dacă nu se respectă niște borne de timp impuse de Comisia Europeană. Șeful Guvernului susține că totul este foarte transparent și guvernanții au știut de la început în ce se bagă.

Premierul Florin Cîțu avertizează: Banii din PNRR pot fi pierduți, dacă România nu implementează proiectele în acord cu bornele temporale impuse de Bruxelles.

Cîțu spune că administrația română trebuie să se miște foarte repede și că nu este timp de pierdut, în acest sens urmând să fie elaborată o ordonanță de implementare a Planului.

Premierul Florin Cîțu avertizează: Banii din PNRR pot fi pierduți. România trebuie să se grăbească
Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, la Arad, că în implementarea PNRR se va ține cont de atingerea unor “borne” pentru a se încadra în termenul limită de 2026, iar dacă un proiect va întârzia, altul îi va putea lua locul.

Citiți și:  ANUNTUL lui Cîțu. NU E NICIO ȘANSĂ ca reforma pensiilor prin PNRR să fie negociată cu UE: E IMPOSIBIL

Totodată, Cîțu a spus că va permite Agențiilor de Dezvoltare Regională, nu doar ministerelor, să implementeze investiții, pentru a grăbi procesul, informează digi24.ro.

”PNRR are o limită clară în care banii pot fi investiți, până în 2026. Are niște borne intermediare, ceea ce face lucrurile foarte simple pentru noi, atunci când evaluăm un proiect.

Dacă un proiect care este în derulare în PNRR, de exemplu construim un spital, și se întârzie, altul poate să îi ia locul. Trebuie să lovim acele borne.

Nu lovim bornele pe investiții și pe reforme, nu primim banii. Mi se pare foarte transparent, clar și eficient. Știi de la început în ce te bagi.

În PNRR, o condiţie importantă a fost să fie proiecte mature, care pot să fie finalizate până în 2026.

”Administrația trebuie să se miște foarte repede”
Nu poţi să te duci la Comisia Europeană cu proiecte care se finalizează istoric în şase, şapte, opt ani şi să spui că le faci în trei ani de zile după ce tu niciodată n-ai făcut un astfel de proiect în România, deci n-ai niciun fel de istorie că poţi să faci un astfel de proiect”, a afirmat Premierul Cîțu, joi la Arad, la o întâlnire cu autoritățile locale și Agenția pentru dezvoltare Regională Vest.

Citiți și:  Colonel Florin Șinca: "La noi, în Europa și în lumea largă se înseilează un nou regim. N-are mamă, n-are țară. N-are doctrină, n-are principii, dar are legi, actori, planuri, strategii, bani la greu"

De asemenea, el a declarat că, printr-o ordonanță de implementare a Planului, va include și cele opt Agenții de Dezvoltare Regională (ADR) să implementeze proiectele de investiții.

”Administrația trebuie să se miște foarte repede. În ordonanța de implementare pe care o vom implementa, vom include și ADR-urile la unitățile care să implementeze proiecte de investiții, nu doar ministerele.

E o modificare pe care o vom face în perioada următoare”, a declarat Florin Cîțu.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!