Premierul Cîțu, veste BOMBA. Breaking news

Premierul Florin Cîțu a afirmat luni că de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”. Potrivit acestuia, se va constitui un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate din acel moment.

“Pașaportul COVID nu se va aplica în România”

Premierul a declarat că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate. Cîțu a mai spus că pașaportul COVID, sau certificatul verde, nu se va aplica în România pentru deschiderea economiei și a turismului.

“Este foarte important să înțelegem măsurile luate. Și să vedem ce facem în perioada următoare.

Cerusem o analiză de la supermarketuri referitoare la ce se întâmplă cu traficul în timpul zilei, la fiecare oră. Și voiam o analiză în care se ia în calcul și contextul. Analiza durează mai mult, dar vom avea și această analiză”, a spus premierul.

Florin Cîțu spune că de la 1 iunie a România va reintra la normal

“Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate. Comitetul va fi în coordonarea premierului. Fiecare ministru va discuta cu cei din domeniul său și va veni cu soluții.”, a declarat Florin Cîțu.

Citiți și:  Cîțu, atac împotriva unui ministru PSD: Nu este greșeală! CAPISCI?

Potrivit premierului, în lunile aprilie și luna mai vor fi 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România. Iar la finalul lunii vor mai fi poate 5 milioane de persoane vaccinate. Iar în scenariul optimist chiar 6 milioane de români vaccinați.

“Putem vorbi la sfârșitul lunii mai de revenirea la normalitate privind vaccinarea”

Potrivit premierului, 5 milioane de persoane vaccinate reprezintă peste 50% din populație care va fi vaccinată. Iar la sfârșitul lunii mai se poate discuta despre revenirea la normalitatea.

“Toată lumea trebuie să meargă să se vaccineze”

“Așa cum arată lucrurile astăzi, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lunii iulie. Dar toată lumea trebuie să meargă să se vaccineze. Am făcut tot ce este posibil. Vorbeam de finalul lunii septembrie. Acum putem avea 10 milioane de români vaccinați la finalul lunii iulie.

Așa cum arată lucrurile acum, merg în direcția corectă. Din păcate, însă, numărul persoanelor programate este de 700.000.

Am ajuns într-o zonă de platou. Pe București avem o stabilizare în ultimele zile. În județul Timiș scade.

Citiți și:  Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu, atacati DUR de Cîțu. Ce obsesie are fostul premier

Măsurile pe care le-am luat dau rezultate. Să aveți răbdare.

“1 iunie este primul pas pe care îl văd”

Potrivit premierului, nu înseamnă o deschidere 100%.

“Acest comitet va include toate ministerele. Mă gândesc să includem și asociații și patronate. Avem timp să pregătim deschiderea. Și am arătat clar că atunci când ai discuții, rezultatele sunt bune.

Aveți încredere că vom trece peste această perioadă. Este același mesaj pe care îl transmite și președintele Klaus Iohannis. Vaccinarea este singura soluție.

Mai exact vom vedea după întâlnirea comitetului care vor fi măsurile. Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Începe sezonul de vară. Aș vrea să avem o vacanță mult mai bună și mai sigură.

În România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acesta în vacanță.

Avem două luni de zile în care să ne pregătim și sunt sigur că vom găsi soluții pentru toți operatorii economici”, a mai spus premierul, potrivit digi24.ro.

Sursa: cetateanul.net

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!