Decizia DRASTICA luată de Guvern chiar în aceste zile. Alerta

În contextul creșterii cazurilor de COVID-19 pe teritoriul României, Guvernul se pregătește pentru momentul în care spitalele nu vor mai avea capacitatea de a interna decât cazurile medii și severe de coronavirus. Din cauza acestui lucru, gestionarea cazurilor ușoare urmând a fi preluată de medicii de familie.

Un proiect de ordonanță de urgență în acest sens a fost discutat deja cu membrii cabinetului și ar putea fi adoptat chiar săptămâna viitoare, dacă situația epidemiologică se agravează.

Cea mai mare presiune este pe spitalele din București, iar institutele Matei Balș, Victor Babeș și Marius Nasta vor fi primele care nu vor mai putea primi cazurile ușoare și asimptomatice, chiar dacă există riscul unor complicații ulterioare.

Biziday confirmă faptul că În ședința de guvern din data de 14 octombrie, Nelu Tătaru i-a informat pe membrii cabinetului în legătură cu un proiect de ordonanță de urgență care va modifica procedura de tratament a persoanelor infectate cu coronavirus, urmând ca, la nivel național, spitalele să interneze doar cazuri medii și severe, iar medicii de familie să preia evaluarea persoanelor care, deși au test pozitiv, nu prezintă simptome, sau acestea sunt ușoare, conform biziday.ro

Coronavirus în România, 15 octombrie

Pandemia de coronavirus face ravagii în România. Cei de la Grupul de Comunicare Strategică au anunțat chiar acum câte persoane au fot descoperite infectate în ultimele 24 de ore. Și cifra celor care și-au pierdut viața este extrem de mare. Sunt decese COVID-19 pe bandă rulantă.

De asemenea, sunt probleme mari și la Terapie Intensivă, acolo unde medicii nu mai fac față. Pacienții în stare gravă sunt din ce în ce mai mulți.

Până astăzi, 15 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

125.009 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Capital.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

180 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile