Pregatiri de război?! S-a aflat ce ORDIN a dat președintele Statelor Unite ale Americii

Vladimir Putin pare că nu a renunțat la planurile sale de invazie a sudului Ucrainei. Liderul de la Kremlin a trimis elicoptere militare la granița cu țara respectivă, spun anumite surse din serviciile de spionaj americane, punctând că numărul de trupe rusești din zonă a rămas constant, aproximativ 100.000 de militari.

Invazia Rusiei în Ucraina, constrânsă de starea vremii. Biden vrea rapoarte meteo
Simultan, sursele din serviciile de spionaj americane estimează că „fereastra de oportunitate” a lui Vladimir Putin pentru o invazie este tot mai limitată și depinde foarte mult de starea vremii, mai exact de temperaturile scăzute care ar duce la înghețarea solului, lucru care ar permite o mai bună deplasare a tehnicii grele de luptă.

În acest context, Joe Biden le-a cerut meteorologilor militari americani rapoarte detaliate despre starea vremii din următoarele săptămâni, conform informațiilor transmise de nytimes.com

Citiți și:  Este stare de alertă maximă. Armata se mobilizează masiv, langa Romania

Iarnă grea înseamnă temperaturi scăzute care duc la înghețarea solului
Un posibilă invazie declanșată de Rusia în Ucraina este, în primul rând dictată de cât de aspră va fi iarna în zilele următoare. Iarnă grea înseamnă temperaturi scăzute care duc la înghețarea solului, ceea ce permite deplasarea mult mai ușoară a tancurilor, blindatelor, camioanelor și ar permite astfel o desfășurare mai rapidă a unităților terestre.

Sursa menționată amintește că armata rusă a exersat, la începutul lunii decembrie 2021, ceea ce Kremlinul a numit manevre militare de iarnă. Serviciile de informații occidentale și șeful spionajului militar ucrainean au avertizat încă din noiembrie despre iminența unei invazii estimate a avea loc la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lui februarie 2022.

O astfel de invazie ar fi posibilă doar până la venirea primăverii
Așadar, o astfel de invazie ar fi posibilă doar până la venirea primăverii, deoarece luna martie ar aduce cu sine ploi, inundații și noroi, lucru care ar îngreuna deplasările de trupe la sol, conform experților militari consultați de sursa menționată.

Citiți și:  Amenințarea lui Vladimir Putin. Anunțul care tocmai a pus toată lumea pe jar

Problema pentru Vladimir Putin ar fi că, până acum, iarna a fost relativ blândă. În aceste zile, terenul din regiune este mai degrabă noroios și nu foarte înghețat, ceea ce i-ar putea face pe ruși să-și amâne planurile până în luna februarie, au declarat, sub protecția anonimatului, oficiali ai administrației americane. Simultan, administrația Joe Biden a cerut meteorologilor armatei americane să urmărească atent predicțiile meteo pentru Ucraina dn următoarele săptămâni.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.