Pregătiri de război. Rusia a adus deja armanentul greu la granița cu Ucraina

 

Pregătiri de război aproape de România! Rusia a adus deja armanentul greu la granița cu Ucraina. O recentă apariție a celebrelor rachete Buk ale lui Putin în drum spre linia frontului nu este de bun augur pentru discuții. În cazul în care Vladimir Putin intră în conflict armat, Ucraina trebuie să ia o serie de măsuri.

Rusia se apropie de război pe măsură ce noi arme ajung la granița cu Ucraina. Un vagon de cale ferată cu platformă care a traversat cu viteză sud-vestul Rusiei săptămâna trecută a fost de rău augur pentru negocierile de evitare a unui război mai mare cu Ucraina. La bord se afla un Buk-M1, tipul de sistem de rachete sol-aer cu rază medie de acțiune care a devenit notoriu în 2014, după ce o rachetă trasă din teritoriul controlat de separatiștii pro ruși în estul Ucrainei a doborât un avion de linie malaezian, ucigând toate cele 298 de persoane aflate la bord, relatează The Guardian.

În cazul în care Rusia intră în război în Ucraina, aceasta mai trebuie să ia o serie de măsuri: stabilirea unor linii de aprovizionare cu combustibil, deschiderea de spitale de campanie și desfășurarea unor sisteme de apărare aeriană precum Buk, care să îi protejeze armamentul greu și trupele din apropierea frontului.

Chiar și în timp ce Joe Biden și Vladimir Putin stăteau la masa discuțiilor menite să pună capăt crizei, Rusia se apropia tot mai mult de a fi gata să lanseze o invazie terestră la scară largă a vecinului său.

Continuă concentrarea trupelor rusești în zonele controlate de autoritățile ucrainene
„Aceste date ne permit să concluzionăm că, în pofida negocierilor dintre Biden și Putin, continuă concentrarea trupelor rusești în zonele limitrofe teritoriului controlat de autoritățile ucrainene”, a scris Conflict Intelligence Team (CIT) . Este vorba de un grup de cercetare online care a folosit rețelele de socializare, orarele de cale ferată și alte date pentru a dezvălui detalii despre acumularea militară a Rusiei la graniță.

Este posibil ca Putin să decidă totuși să nu lanseze o invazie, întrucât lasă trupele în apropierea frontului ca pârghie pentru negocieri, susține sursa citată. Dar analiștii ruși și occidentali prezic că această consolidare militară – a doua din acest an – prevestește o serie de crize viitoare asupra Ucrainei, în timp ce Putin încearcă să inverseze traiectoria acesteia spre vest.

„Chiar dacă Putin obține ceva din partea Occidentului, discuții serioase sau discuții despre garanții – va fi asta suficient pentru Putin?”, a declarat Tatiana Stanovaya, fondatoarea firmei de analiză politică R.Politik, conform The Guardian.

În ciuda discuțiilor Putin-Biden, criza se adâncește
Ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov a declarat că Rusia și SUA s-ar putea îndrepta spre o repetare a crizei rachetelor din Cuba din 1962. Iar Putin a declarat că situația din estul Ucrainei „seamănă cu un genocid” în cadrul unei întâlniri recente, ridicând temerile că ar putea căuta un pretext pentru a-și trimite trupele în țară.

Cu amenințarea sa militară pe masă, ministerul de externe al Rusiei a publicat vineri lista sa de cereri pentru a pune capăt crizei. Principala dintre acestea a fost ca NATO „să dezmintă oficial decizia summitului NATO de la București din 2008, conform căreia „Ucraina și Georgia vor deveni membre NATO”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *