Precizări pentru milioane de români! Reacție EXCLUSIVĂ de la Ministerul Muncii, după declarațiile făcute de ministrul Olguța Vasilescu, la Antena 3!

Bugetul.ro a obținut o reacție exclusivă de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale (MMJS), după declarațiile făcute de ministrul Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

Joi seara, MMJS a pus în dezbatere publică proiectul privind noua Lege a pensiilor și l-a postat pe site-ul oficial. Anterior, la Antena 3, șefa Muncii declarase că se vor dubla costurile referitoare la pensii, după aplicarea noii Legi.

Astfel, Bugetul.ro i-a solicitat Ministerului Muncii o cifră exactă privitoare la sumele necesare pentru aplicarea noii legi a pensiilor.

Instituția condusă de către Lia Olguța Vasilescu ne-a precizat că va afla costurile exacte de-abia „după aprobarea actului normativ de către Parlament, în funcție de eventuale alte amendamente admise de către cele două Camere”.

Totuși, ne-a spus cât plătește acum Ministerul Muncii pentru pensii. Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, în luna iulie 2018, suma achitată din bugetul de asigurări sociale de stat (BASS) pentru pensiile din sistemul public a fost de 5.390.000.000 lei.

Așadar, dacă ne luăm după declarația ministrului Olguța Vasilescu, costurile cu pensiile vor depăși 10.000.000.000 de lei.

„În urma solicitării dumneavoastră, înregistrată la Ministerul Muncii și Justiției Sociale cu nr. 190/06.08.2018, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm următoarele:

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, în luna iulie 2018, suma achitată din bugetul de asigurări sociale de stat (BASS) pentru pensiile din sistemul public a fost de 5.390.000.000 lei.

Valoarea pensiilor de serviciu achitate din bugetul de stat (BS) a fost de 83.906.000 lei.

Plata pensiilor de serviciu se realizează atât din BASS, cât și din BS, astfel : pentru partea de pensie aferentă din sistemul public de pensii (calculată pe baza punctajului mediu anual) plata se realizează din BASS, iar diferența dintre pensia de serviciu și pensia aferentă din sistemul public de pensii se plătește din BS.

Precizăm, de asemenea, că CNPP nu deține date din sistemele neintegrate sistemului public de pensii : sistemele proprii de asigurări sociale ale cultelor recunoscute de lege, sistemul de pensii al avocaților, Casa de Pensii Sectorială a MAI, a MAPN, respectiv SRI.

În ceea ce privește sumele necesare pentru aplicarea noii legi a pensiilor, Ministerul Muncii va avea o cifră exactă numai după aprobarea actului normativ de către Parlament, în funcție de eventuale alte amendamente admise de către cele două Camere”, a precizat MMJS, pentru Bugetul.ro.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile