Precizari de ULTIMA ORA privind cazul asistentei de la „Nasta” care a murit la 7 zile de la rapel

Decesul asistentei de la Institutul de Pneumologie Marius Nasta i-a surprins pe colegii ei, care spun că nu au auzit-o să se plângă de vreo afecțiune. Mai mult, managerul spitalului, Beatrice Mahler, a declarat, pentru Libertatea, că acesta nu avea trecute afecțiuni cronice în fișa de medicina muncii.

Asistenta care a murit la o săptămână după ce i-a fost administrat rapelul vaccinului lucra pe secția de Terapie Intensivă COVID, cu un contract pe perioadă determinată, potrivit managerului institutului. Colegii ei s-au alarmat pe 28 ianuarie, când nu s-a prezentat la serviciu. „A fost sunat băiatul asistentei, care s-a dus acasă la mama sa și a găsit-o decedată. Cazul a intrat în atenția legiștilor”, a declarat medicul Beatrice Mahler. Aceasta a adăugat că în fișa de medicină a muncii a asistentei nu apare trecută nicio afecțiune cronică. „În plus, colega noastră nu a reclamat reacții adverse nici după prima, nici după a doua doză a vaccinului”, a adăugat managerul. Cadrele medicale de la secția de Terapie Intensivă COVID spun că sunt încă bulversate de cazul colegei lor. „Ne-am speriat când am aflat că a fost găsită moartă acasă. Nu am auzit-o niciodată plângându-se de vreo suferință”, a declarat pentru Libertatea un angajat de la „Nasta”. „Nu o cunoșteam foarte bine, ea a mai lucrat cu noi în urmă cu doi ani, când a fost angajată temporar la Blocul Operator. A plecat când a revenit titulara postului la muncă”, a adăugat sursa.

Ministerul Sănătății a transmis vineri seară că decesul unei asistente medicale în vârstă de 55 de ani de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, survenit la 7 zile după administrarea celei de-a doua doze a vaccinului, este investigat de Institutul Medico-Legal. „Asistenta medicală, în vârstă de 55 de ani, a fost vaccinată la 21 ianuarie cu doza de rapel și a decedat la 28 ianuarie. Menționăm că nu au existat reacții adverse nici după prima doză de vaccin, nici după rapel. Cauzele decesului vor fi stabilite după efectuarea autopsiei”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Sursa: libertatea.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!