Prăpăd pentru romani! Cărțile de muncă, inutile pentru dosarul de pensii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, marți seară, la Realiatea Plus, că există o problemă majoră în ceea ce privește scanarea cărților de muncă. Potrivit ministrului, genul acesta de greșeli sunt tipice statului, ceea ce ar trebui să tragă un semnal de alarmă. Violeta Alexandru susține că este necesară modernizarea sistemului de calcul al pensiilor.

De asemenea, ministrul a precizat că în perioada 2005-2009, Casa de Pensii a contractat o instituție care să se ocupe cu scanarea cărților de muncă. Însă, se pare că scanările nu sunt calitative.

În plus, Violeta Alexandru a spus și că în prezent, doar 80% din cărțile de muncă existente, au fost scanate. Așadar, oamenii vor fi nevoiți să își aducă singuri documentele necesare dosarului de pensie.

Pensionarii, nevoiți să își aducă singuri documentele

„Problema scanării cărţilor de muncă este un exemplu tipic de eşec al statului în gestionarea unui proces care ar fi trebuit să ducă la modernizarea sistemului de calcul al pensiilor. Între anii 2005 – 2009 a existat un contract între Casa de Pensii şi Institutul pentru studii în probleme de muncă, o instituţie care a fost contractată să scaneze cărţile de muncă. Scanările nu sunt la calitatea optimă.

Sunt greşeli umane, necorectate până la momentul oportun. Am cerut o situaţie. Ele oricum nu sunt scanate toate, sunt scanate aproximativ 80 la sută. Contractul s-a încheiat fără a fi complet. Nu s-a preocupat nimeni de aceste lucruri”, a declarat ministrul Muncii la Realitatea Plus, marţi seara.

Se reamenajează casele de pensii

Reamintim că ministrul Muncii, anunțase pe 16 ianuarie că până în ultima zi a lunii în curs, Casele locale de pensii din Bucureşti trebuie să reamenajeze zona de lucru cu publicul, pentru a înlătura pereţii dintre angajaţi şi cetăţeni.

„Pensionarul nu stă în picioare cu capul plecat în faţa funcţionarului”, a transmis Violeta Alexandru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *