fbpx
ANALIZENOUTATI

Poziția anti-evreiască și anti-masonică a descoperitorului insulinei, Nicolae Păulescu – motivul pentru care nu a primit Premiul Nobel?

paulescu

Este cunoscut in toata lumea pentru ca el a descoperit insulina. Totusi, profesorului Nicolae Paulescu nu a primit nici pana in prezent multumirile cuvenite, mai exact, premiul Nobel a revenit unor oameni de stiinta care nu il meritau.

Asa se face ca intreg comitetul de acordare a Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină din anul 1923 ofera premiul unora care nu au avut niciodata dreptul real asupra lui:Frederick G. Banting și John Macleod din Canada. Motivul este demonstrarea faptului ca un anumit tratament pentru diabetici este eficient la om.

Fizicianul Ian Murray afirma despre cei doi ca sunt doar niște cercetători care nu au facut decat sa confirme descoperirile lui Paulescu. Dupa reactia lui Ian Murray, vine si replica profesorului A.W.K. Tiselius, care este vicepreședinte al Fundației Nobel. Acesta recunoaște în 1969 ca toata munca ii apartine romanului nostru si ca meritele revin in realitate lui Nicolae Paulescu în descoperirea tratamentului antidiabetic. El mai adauga faptul ca pe viitor se incearca atragerea atentiei forurilor stiintifice internationale asupra acestui subiect.

Pentru cei care nu stiu, in anul 1921, Nicolae Paulescu reuseste sa prezinte in mare rezultatele cercetărilor sale. Astfel, expune teoria legata de actiunea pancreasului si aparitia diabetului sau tratarea acestei boli.Paulescu expune separarea unui principiu activ antidiabetic aflat in pancreas, caruia ii da numele de pancreina, apoi în numărul din 31 august 1921 al revistei ‘Archives Internationales de Physiologie,el obține, de la Ministerul Industriei și Comerțului din România, brevetul de invenție cu nr. 6255 numit ‘Pancreina și procedeul său de fabricare’.
Apoi Fr. Grant Banting și Ch. Herbert Best din Toronto (Canada) anunta desoperirea insulinei. Acestia nu fac decat sa isi puna bazele intr-o traducere incorectă a publicatiilor lui Paulescu. Banting și Best neagă legatura actiunilor lor cu afirmatiile lui Paulescu.Ei afirmă ca in ciuda faptului ca profesorul roman a demostrat eficacitatea extrasului pancreatic în ceea ce priveste reducerea unei cantitati mari de zahărului sau a ureei din sânge a animalelor diabetice, acesta ar fi subliniat insa faptul că injecțiile nu ar avea efect asupra oamenilor.”

Majoritatea oamenilor de stiinta care s-au ocupat de acest caz, au ajuns la concluzia ca viziunea politica a profesorului l-a tinut departe de recunostinta care i se cuvenea. Mai pe scurt, cunoscuta fiind atitudinea lui cu caracter critic la adresa evreilor si a masonilor,N. Paulescu a fost indepartat. Mai mult,el insusi a ales sa se opuna lor ducand o lupta crancena si facand tot posibilul sa stea departe de masonerie cu pretul renuntarii la diferite premii care veneau din partea acestora.

Mult prea controversata declarație a profesorului Nicolae Paulescu din 23 martie 1924, care a avut loc la procesul lui Corneliu Zelea Codreanu, prezinta viziunea omului de stiinta asupra evreilor. Acesta afrma ca intreaga natiune evreiasca doreste creerea unui Israel european sub forma unui stat bi-national cu evrei clasa manipulatoare. In viziunea lui Paulescu romanii aveau rolul unei natiuni invinse de evreii exploatatori.
Dupa moartea sa, abia În 1990, Nicolae Paulescu a fost numit post mortem membru al Academiei Române.

Ceea ce este uimitor este ca in anul 2005, după ce au fost studiate scrierile antisemite ale lui Nicolae Paulescu, organizația International Diabetes Federation a ales să renunțe la orice asociere cu profesorul roman și să nu accepte decernarea de premii în numele lui Paulescu la congresele organizației.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.