Povestea politistului Mihail Popkov, în cartea neagră a istoriei: A ucis 79 de femei și un polițist

În mod cert, numele lui Mihail Popkov rămâne în cartea neagră a istoriei pentru faptele sale. Fost polițist, de 57 de ani în prezent, Popkov este cel mai sângeros criminal din ultimele decenii.

Povestea lui Mihail Popkov a devenit cunoscută publicului larg în 2012, când a fost arestat. După trei ani de interogatorii și procese, a fost condamnat pentru uciderea a 22 de femei.

Numai că șirul acesta de victime s-a mai înmulțit cu o cifră șocantă. În 2018, autoritățile din Rusia își înclină din nou atenția asupra cazului și mai descoperă că au mai existat 56 de victime pe numele aceluiași Popkov. Crimele avusese loc între 1992 și 2007.

Vineri, după cele 78 de crime înfăptuite, Mihail Popkov a fost găsit vinovat de alte două crime. Acestea au fost comise în 1995. Un tribunal din Angarsk i-a mai adăugat la condamnare nouă ani şi opt luni de închisoare.

Nonșalat, Mihail Popkov și-a recunoscut faptele.

Mihail Popkov a ucis, în total, 79 de femei şi un poliţist
Fostul polițist acționat după un tipar. Își atrăgea victimele în mașina de poliție și le ucidea.

Mihail Popkov a comis majoritatea crimelor sale în Angarsk, oraş din Siberia cu o populaţie de 230.000 de locuitori.

Popkov îşi invita victimele în mașina de poliție pe care o folosea în afara orelor de serviciu, apoi le viola. Femeile care i-au căzut victime aveau între 16 și 40 de ani.

Bărbatul le-a ucis cu toporul sau cu ciocanul, după cum a recunoscut chiar el.

Dintre zecile de victime, doar două au reuşit să supravieţuiască atacurilor lui Mihail Popkov, însă au ieșit din confruntare grav rănite.

Cum l-au identificat autoritățile
Anchetatorii l-au identificat pe autor în 2012, după ce au făcut teste ADN la locuitori care deţineau o maşină ce corespundea cu urmele de cauciuc lăsate la locurile crimelor.

”Poate sunt cel mai rău criminal în serie din istoria Rusiei, dar am fost un soţ şi tată bun”

Fostul poliţist îşi alegea ca victime femei în stare de ebrietate sau care duceau un mod de viaţă pe care el în considera „imoral” şi le omora cu toporul sau cu ciocanul.

„Avem de-a face cu un maniac. E vorba de o dorinţă necontrolată de a comite crime”, a diagnosticat anchetatorul Evgheni Karcevski. El a precizat totuşi că asasinul este considerat responsabil de crimele sale.

Popkov pare a reprezenta un caz patologic de scindare a personalităţii de tipul ”Dr. Jekyll & Mr. Hyde”.

Soţia şi fiica sa nu au bănuit nicio clipă ce monstru se ascundea în spatele acestui familist convins şi devotat, mai tot timpul zâmbitor, ba chiar fermecător uneori, potrivit Tass.

Nici colegii săi din poliţie nu au avut vreo umbră de suspiciune, Popkov fiind întotdeauna considerat un poliţist model şi trecând cu brio toate testele psihologice.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!