Poti să știi în 10 minute dacă ai COVID!

Testul rapid antigen te ajută. Cât costă testul? De unde îl pot procura? Care este precizia testului.

Totul despre testul rapid antigen?

Testul antigen este cel mai nou tip de testare și este singurul test rapid care detectează virusul COVID-19. Acest teste detectează antigeni, adică bucata de virus pe care sistemul nostru imunitar o recunoaște.

Testul antigen poate indica infecția în faza acută a bolii. Acest lucru este valabil și pentru persoanele fără simptome, dacă infecția este activă. Timpul de testare este de 10 minute, are o specificitate relativă de 99.9%, o sensibilitate de 90.32% și un acord general de 97.8%.

Testele respectă Directiva 98/79/EC a Parlamentului European și a Consiliului privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro, precum si ordinul 1819 din 27 octombrie 2020, al Ministerului Sănătății privind criteriile de performanță.

De remarcat ca respectivele teste au fost acreditate și în Germania, la Autoritatea Federală pentru Medicamente și Dispozitive medicale și recunoscute pentru calitatea lor.

Testul este de uz profesional, ceea ce înseamnă că se recomandă ca prelevarea probei să se facă de către personal medical calificat. Având în vedere însă că se recoltează doar o secreție nazală sau faringiană, cu ajutorul unui tampon sterilizat, oricine poate realiza această testare, în cazul în care nu aveți acces rapid la personal calificat și aveți bănuieli de infectare.

Cât costă testul și de unde le pot procura?

Testul antigen se livrează în cutii de 5 bucăți, la prețul de 199,99 lei sau în cutii de 25 de bucăți, la prețul de 999,99 lei. Prin urmare un test rapid antigen COVID-19 costă 40 lei.

Medplaza Health, în calitate de distribuitor exclusiv pentru România al testelor rapide antigen de detecție COVID, ale producatorului Realy Tech, are plăcerea de a anunța că acestea sunt disponibile pentru comercializare.

Evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.