POTI RAMANE FARA BANII DIN CONT! Au anunțat acum ce trebuie să faci

Atenție români! Hackerii atacă iar!

Important de știut pentru toți cei care au o adresa de email. Este vorba despre un nou virus puternic. Ce nu trebuie să faci pentru a evita un posibil atac cibernetic?

Virusul de Crăciun se răspândește mai ales prin intermediul email-urilor infectate, care obligă internauții să deschidă un fișier atașat. Astfel, hackerii se folosesc de felicitările de sărbători, pentru a infecta calculatorul și pentru pentru a le goli conturile românilor cu ajutorul unui cal troian ascuns în felicitările de Crăciun.

Printr-o nouă campanie de mailspam, la utilizator ajunge un e-mail marcat ca „Petrecerea de Crăciun”, „Petrecerea de Crăciun săptămâna viitoare”, „Meniul petrecerii”, „Programul de sărbători, „Petrecerea de Revelion” sau altceva similar. E un document Word, simplu la prima vedere, dar care conține noul Troian Emotet.

„Am atașat meniul pentru petrecerea de Crăciun săptămâna viitoare. Dacă doriți să aduceți ceva, uitați-vă la listă și anunțați-mă. Nu uitați să vă aduceți donațiile pentru bradul de Crăciun. Detalii în atașament” – sună textul emailului virusat.

Amenințarea a fost deja observată de specialiștii de la Microsoft și Cofense Labs, care lucrează la îndepărtarea virusului.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu