Postările pe Facebook de dezvăluie personalitatea mai mult decât am vrea. Cum ne dăm de gol cu un simplu click

facebook

Textele sau pozele pe care le publicăm pe Facebook spun multe informaţii despre personalitatea noastră. Un studiu realizat de psihologii de la Universitatea Brunel din Londra demonstrează că trăsăturile de personalitate influenţează mesajele pe care le publicăm pe reţele sociale, fără să ne dăm seama.

La cercetare au participat 555 de utilizatori Facebook. Ei au completat chestionare care arătau psihologilor care sunt trăsăturile lor de personalitate. Apoi, cercetătorii au urmărit modul în care aceste caracteristici influenţau postările lor pe Facebook.

Astfel, psihologii au înţeles că mesajele de pe reţelele sociale dezvăluie despre noi mult mai mult decât dorim de fapt să se afle. Ei au observat câteva tipare care apar în cazul celor mai mulţi utilizatori.

În mod poate surprinzător, psihologii spun că o persoană care publică mai mult poze cu copiii şi cu viaţa de familie este un om foarte conştiincios, bine organizat şi muncitor. De asemenea, aceste persoane publică şi multe poze sau filmuleţe amuzante şi au foarte mulţi prieteni online.

VEZI SI: MEDIC PSIHIATRU: Îți pui des „selfie”-uri pe Facebook? Cel mai probabil ESTI UN BOLNAV PSIHIC!

Cei care scriu mereu despre cât de fericiţi sunt cu partenerul de viaţă demonstrează că au probleme cu respectul de sine. Ei caută prin aceste postări să compenseze nesiguranţa lor şi să arate că relaţia merge foarte bine, este sigură şi puternică. De cele mai multe ori, utilizatorii care fac asta devin foarte antipatici.

Utilizatorii care scriu mai mult despre convingerile lor politice sau alte lucruri din sfera intelectuală demonstrează că sunt persoane curioase, creative şi deschise la minte. Ei simt nevoia să îi informeze pe alţii prin intermediul Facebook, să-şi spună opiniile, nu vor să discute subiecte banale.

Cei care postează mereu poze cu grupul lor de prieteni sunt persoane extrovertite, cu o viaţă socială intensă. Au foarte mulţi prieteni şi postează foarte des, de asemenea sunt foarte vorbăreţi.

VEZI SI: REVOLTATOR: Facebook, reteaua de socializare evreiasca, A INTERZIS cantecele patriotice romanesti! – FOTO

Există şi o categorie de utilizatori care vor să atragă atenţia prin Facebook şi să provoace mila celor din jur. Ei scriu mai mult despre dramele prin care trec şi exagerează foarte mult orice problemă reală. În realitate, ei caută să obţină validare de la prietenii online ca să umple un gol pe care îl au în viaţa reală. Sunt persoane anxioase, nevrotice.

O altă categorie interesantă de utilizatori este a celor care publică poze în care se laudă cu aspectul lor fizic, cu sportul pe care îl fac şi care sunt foarte interesaţi de cum arată. De obicei este vorba de persoane narcisiste, care cerşesc apreciarea celor din jur. Chiar dacă pozele lor primesc de regulă multe comentarii de apreciere şi like-uri, este posibil să îi deranjeze pe prieteni prin această constantă dorinţă de a se laudă în faţa altora, scrie Huffington Post.

VEZI SI: CUM ITI VERIFICĂ SRI MESAJELE TRIMISE PE FACEBOOK ȘI PE WHATSAPP

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.