Postarea care a INGROZIT ROMANIA. Iata cine a anunțat cutremurul de azi-noapte inca din luna August

Un cutremur de 5.8 pe scara Richter a zguduit, azi-noapte, întreaga zonă de sud-est a țării. O pagină de Facebook a devenit celebră în numai câteva ore după ce administratorii ei ar fi prezis mișcarea seismică de azi-noapte încă de acum mai bine de două luni.

La scurt timp după ce unda de șoc a trecut, pe Facebook au apărut primele postări referitoare la cutremur. Oamenii s-au întrebat de ce sistemul RO-ALERT nu i-a notificat în legătură cu un posibil pericol. Imediat, pe rețeaua de socializare a început să circule o postare datată „15 august 2018” în care se face referire clară la un seism ce ar putea avea loc chiar în această perioadă.

Pagina Seismic Center – Predicție și Alertă Cutremur a devenit, astfel, RO-ALERT-ul pe care și-l doreau românii. Postarea s-a viralizat, sporind misterul, deși nimeni nu poate spune pe baza căror calcule a fost făcută predicția, dacă postarea este reală sau este doar o farsă.

E vorba de calcule făcute din timp, studii începute cu mult timp in urmă. E vorba de matematică. De fizică. De inteligență (care e condamnată de cei ce nu o au). E simplu de fapt. Urmăriți postările din trecut ale paginii. Nu e antedatat. Aveți la postare și câteva comentarii din ziua respectivă drept dovadă.”, a comentat Nina M. la postarea care a stârnit mii de reacții.

Cutremurul de azi-noapte este cel mai mare înregistrat în 2018 și vine la aproape două săptămâni de la cel mai amplu exercițiu de simulare a unui seism în România.

În această dimineață, Raed Arafat a anunțat de ce nu se primesc alerte prin sistemul RO ALERT într-o astfel de situație:

În primul rând, este foarte greu de prezis. Chiar dacă vine o informare cu 10 secunde înainte, riscul de a induce panică este foarte mare. Din cauza aceasta, nu putem să îl folosim astfel, deși avem planuri în viitor, însă doar după ce identificăm partea de folosire a populației, care nu trebuie să intre în panică și să fugă pe scări sau la lift.”, a explicat Raed Arafat, care a mai precizat că sistemul nu este proiectat să anunțe și cutremurele.

VEZI SI: Cutremur 28 octombrie 2018. Cum arată unda seismică și lista orașelor afectate

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Citiți și:  Cutremur puternic în România! Ce magnitudine a avut
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile