Porţile europene s-au închis pentru autonomia maghiară a Ţinutului Secuiesc

tinutul_secuiesc

La Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale și Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei s-a întâmplat un moment istoric. Pentru prima oară, după 25 de ani, în care românii au fost umiliţi şi batjocoriţi de forurile europene s-a făcut în sfârşit dreptate.

Ţineţi minte cum ani de zile oficialii europeni ne arătau cu degetul ca paria Europei, iar Ungaria şi minoritatea maghiară erau reprezentate ca vedetele democraţiei şi libertăţii multiculturale. O etapă în care România era percepută ca oaia neagră a Europei în problema drepturilor minorităţilor s-a încheiat. Europa recunoşte modelul românesc de respectare a minorităţilor ca cel mai avansat de pe continent şi chiar din lume.

Cererea de arbitraj pentru autonomia „ţinutului secuiesc”, solicitată de mai multe consilii locale din judeţele Covasna, Harghita și Mureș, a fost respinsă în această lună, la Strasbourg, de Comisia de monitorizare a Congresului Puterilor Locale și Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei.

Președinta delegaţiei României la acest congres, Ludmila Sfîrloagă, a declarat că cererea a fost respinsă pentru că ‘nu este de competenţa Congresului și a Consiliului Europei’. Potrivit acesteia, tema în cauză face subiectul unei dezbateri politice interne, prin urmare trebuie dezbătută în ţară și nu la instanţele europene. Ludmila Sfârloagă, această urmaşă social-democrată a „revoluţionarilor paşoptişti” din Ploieşti este vicepreşedinta Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale, şi a reuşit să convingă membrii Comisiei de monitorizare a Congresului Puterilor Locale și Regionale din Consiliul Europei că cererea delegaţiei maghiare şi a CNS nu are fundament juridic.

Cele 47 de consilii locale din judeţele Covasna, Harghita și Mureș care au solicitat sprijinul Consiliului Europei în vederea obţinerii autonomiei ‘ţinutului Secuiesc’ au fost reprezentate la Strasbourg, printre alţii, de către președintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad. Dezbaterea a fost una foarte aprinsă, la aceasta participând membri din Franţa, Italia, Finlanda, Portugalia și Republica Moldova. Chiar dacă prezenţa unui grup de aproximativ 20 de persoane de naţionalitate maghiară, condus de șefa delegaţiei Ungariei la CPLRE, a creat presiune asupra membrilor Comisiei, președinta delegaţiei naţionale a României, dna Ludmila Sfîrloagă, a reușit, prin intervenţia sa argumentată și hotărâtă, să obţină respingerea atât a arbitrajului cerut de reprezentanţii „ţinutului Secuiesc” cât și a posibilităţii ca acest Congres să trimită o misiune de monitorizare în România. Acest demers a avut sprijinul celorlalţi membri ai delegaţiei României.

Consiliul Naţional Secuiesc a cerut anul trecut celor 153 de consilii locale din judeţele Covasna, Harghita și Mureș să adopte câte o hotărâre în care să solicite crearea unei regiuni administrative autonome cu denumirea ‘ţinutul secuiesc’, care să fie ulterior înaintate Guvernului și Parlamentului
României, forurilor europene și internaţionale. La solicitarea acestuia 47 de consilii locale din cele trei judeţe au adoptat proiectul de hotărâre privind autonomia, însă hotărârile au fost atacate în instanţă de către Prefecturi pe temei de nelegalitate, concret, pe motiv că crearea unei regiuni autonome pe criterii etnice contravine Constituţiei României.

Este o victorie morală şi juridică pentru România, care arată lumii că unitatea ţării noastre nu poate fi pusă la îndoială de instituţiile europene, iar vremea petiţiilor maghiare autonomiste şi destabilizatoare în U.E. a trecut. România dovedeşte că mai are politicieni patrioţi care reuşesc să impună punctul de vedere românesc în forurile europene.

Pe de altă parte, Europa s-a lămurit că prietenia dintre Viktor Orban şi Vladimir Putin este un cocktail exploziv pentru democraţia şi existenţa suverană a ţărilor europene şi a Uniunii Europene. Felicitări Ludmila Sfîrloagă! – Ionut Tene

CITESTE SI: Uitati de cata „autonomie” s-au bucurat romanii sub stapanirea ungureasca!

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

5 comentarii la „Porţile europene s-au închis pentru autonomia maghiară a Ţinutului Secuiesc

 • 19 iunie 2015 la 00:57
  Permalink

  s a facut dreptate ..hai ma nene ca nu s a schimbat nimic in realitate .ce pula mea miscare nationalista santeti voi????v an gura sa va fut. ducetiva si pupati l in pula pe iliescu…mortiii mamilor voastre de inpostori

  Răspunde
  • 19 iunie 2015 la 11:11
   Permalink

   impostori. ai surprins esenta. e un site genul vadim tudor. n-au nimic cu nationalismul. doar il imping in ridicol printr-o propaganda agresiva cu efect invers. un Roman verde.

   Răspunde
 • 19 iunie 2015 la 23:36
  Permalink

  Nu s-a facut nici o dreptate! Este doar de moment pentru ca Viktor Orban este duplicitar. Joaca si de partea lui Putin, joaca si de partea UE. Dar cel mai deranjant pentru UE este ca Orban se opune Noii Ordini Mondiale. El nu vrea cu poponari, el nu vrea cu imprumuturi de la FMI, el vrea ca sa treaca conducta de gaze rusesti prin Ungaria, vrea nationalizari, nu vrea vanzarea pamantului tarii catre straini. Mai multe lucruri. Si toate acestea ii deranjeaza pe papusarii mondiali. Nu s-a facut nici o dreptate. Ca sa se faca dreptate trebuia statul roman sa-i ia pe revizionisti si sa-i bage in puscarii ani multi pentru incalcarea constitutiei. Iar eu daca eram statul roman nu-i mai bagam in nici o puscarie pentru ca se imbolnaveau subit cu totii de cancer in faza terminala. O metoda a-la-Putin foarte eficienta si curata, ca nu exista probe. Pai ce ati facut mai? Ati murit? Pai ce sa va fac daca fumati! Si cu asta basta! Cine ma putea acuza apoi ca eu, stat roman, i-am capacit?

  Răspunde
 • 23 iunie 2015 la 18:16
  Permalink

  Romania Stat de Drept Independent si Indivizibil…
  chiar nu aveam pt c sa avem emotii

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://barikada.ro/