POLITICA

Porcul de Ciucă le predă tinerilor din PNL arta discursului politic: Ăăăă… îîîî…

ciuca doctor 1000x560 1

Liderul PNL, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, a declarat sâmbătă, la Deschiderea Şcolii Memoriale „Gheorghe I. Brătianu”, adresându-se tinerilor liberali, că nu poţi să faci performanţă în politică dacă nu ai făcut performanţă într-o profesie.

Nu înțelegem cum poate vorbi Ciucă de așa ceva, el fiind un general la apelul bocancilor, ajuns în cele mai înalte funcții în stat datorită dulapului călător de la Cotroceni, Klaus Werner Iohannis. Cât despre despre arta discursului politic, oare ce le poate spune Ciucă tinerilor liberali… că nu contează dacă ești plagiator, bâlbâit și agramat, ci să te susțină în funcție clanurile mafiote din interiorul partidului!?

”Nu poţi să faci performanţă în politică dacă nu ai făcut performanţă într-o profesie. Ca atare, vă îndemn să învăţaţi, vă îndemn să munciţi, să trudiţi, că tot am folosit această sintagmă, vă îndemn să daţi dovadă de umanitate, de empatie. Să arătăm, intr-adevăr, că ne pasă, să arătăm că nu doar vorbim, ci şi facem. În continuare susţin că dacă vrem, nu trebuie să aducem permanent în discuţie că ne este teamă de cineva.

Sigur, nu putem să ignorăm că există, de fapt, au existat şi vor exista totdeauna şi curente populiste şi curente extremiste. Ele există şi, din nou, nu trebuie să le ignorăm, dar nu de ele trebuie să ne fie teamă. Trebuie să ne fie teamă de ce nu facem noi. Trebuie să ne fie teamă de intrarea noastră într-o temere, într-o defensivă şi, uneori, într-o anumită blazare. Am spus şi repet, PNL nu este un partid caracterizat de blazare, este un partid cu blazon, cu blazon istoric. Asta trebuie să ţinem minte şi pe asta trebuie să ne bazăm.

Convingerea noastră, entuziasmul nostru, modul nostru real de a face politică, iar politica o facem pentru oameni, politica o facem prin dialog deschis cu oamenii de unde aflăm ce aşteaptă oamenii de la noi. Politica o facem mergând din poartă-n poartă, din uşă-n uşă. Politica o facem când le prezentăm oamenilor ceea ce am făcut şi am făcut bine, dar şi atunci când avem puterea să recunoaştem ce nu am făcut”, a afirmat Ciucă.

El i-a îndemnat pe liberali să iasă din tot ceea ce ţine de anumite clişee, stereotipuri.

”Nu stereotipurile, nu clişeele sunt cele care caracterizează modul de a face politică de aici înainte”, a subliniat el, adresându-se tinerilor liberali.

Ciucă a apreciat abilitatea tinerilor de a folosi tehnicile noi de comunicare, dar a subliniat că, într-un anume fel,acestea depersonalizează comunicarea.

”Şi până la urmă ajungem ca tot relaţia personală, om la om, să fie cea care contează şi este apreciată. Şi atunci avem nevoie de energia voastră, aşa cum spuneam: din poartă-n poartă, din uşă-n usă împreună să putem să prezentăm cu adevărat ceea ce putem cu adevărat să facem şi să le spunem oamenilor adevărul şi să le spunem oamenilor tot ceea ce noi considerăm că trebuie să fie pe agenda de priorităţi a administraţiei locale, a administraţiei centrale şi să le vorbim şi de ceea ce am făcut”, a precizat Nicolae Ciucă.

Alătură-te celorlalți 44 de abonați.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.