PORCII OBOSITI DIN PSD: Nu renunţăm la ordonanţe / DRAGNEA SI GRINDEANU CONTINUA SA ISI BATA JOC DE POPORUL ROMAN!

În ședința la vârful PSD s-a hotărât menţinerea OUG privind modificarea Codurilor penale. Liderul partidului, Liviu Dragnea, susţine că protestele masive din stradă ar fi rodul dezinformării.

Liderii PSD au discutat, joi, să mențină OUG privind modificarea Codurilor Penale în Ședința Comitetului Executiv Național al PSD. La capătul şedinţei, Liviu Dragnea a dat primul mesaj public de când Guvernul Grindeanu a trecut ordonanţele de urgenţă.

ACTUALIZARE. Întrebat insistent de jurnalişti dacă va abroga ordonanţa de modificare a Codurilor penale, premierul Sorin Grindeanu a răspuns: „Nu”. ”Am luat o hotărâre acum două zile şi mergem înainte, justificat”, a răspuns premierul.

ACTUALIZARE. „Am discutat împreună cu toţi colegii din ţară despre situaţia actuală, situaţia politică actuală. PSD este un partid care a câştigat alegeri în mod corect, printr-un vot masiv. Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în spiritul şi în litera Constituţiei. Guvernul şi partidele care îl susţin suntem în continuare determinaţi să exercităm atât puterea executivă, cât şi puterea legislativă. Orice încercare de a submina activitatea Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România”, a declarat Liviu Dragnea. „S-a reconfirmat susţinerea pentru Guvernul condus de premierul Grindeanu”, a adăugat liderul PSD.

Liviu Dragnea susţine că protestatarii sunt dezinformaţi şi nu ar cunoaşte substanţa ordonaneţi de urgenţă: „Această campanie de minciună şi dezinformare practicată în ultimele zile… Am auzit-o aseară pe Olguţa Vasilescu spunând un lucru total adevărat: şi eu dacă aş fi stat numai la TV în ultimele zile fără să mă uit pe decizile Curţii Constituţionale, fără să mă uit pe ce a adoptat Guvernul, aş fi ieşit în stradă”.

„De două săptămâni am finalizat cu avocaţii şi azi am început o acţiune de redeschidere a procesului Referendumului, deocamdată cu două acţiuni”, a mai declarat Dragnea.

„Oamenii care ne-au votat simt şi ei, organic, dorinţa să se exprime în stradă. Eu nu am de gând să scoatem în stradă un milion de oameni, pentru că ar fi o luptă între români şi eu aşa ceva nu accept”, a mai afirmat liderul PSD. În schimb, spune Dragnea, de vineri începe o „strângere de semnături”.

Cu aceeaşi ocazie, liderul PSD l-a acuzat pe şeful statului că este „autorul moral” al violențelor de azi noapte din Piața Victoriei.

–––––––––––––––––––-

Potrivit informaţiilor din timpul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, social-democraţii s-au pronunţat, cu unanimitate de voturi, pentru menţinerea ordonanţei de urgenţă de modificare a Codurilor penale. De asemenea, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, ar fi primit un vot de încredere din partea colegilor săi.

–––––––––––––––––––

Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu nu au vorbit până acum în timpul acestei ședințe a Comitetului Executiv Național al PSD, ci i-au lăsat să se exprime pe liderii din teritoriu.

Majoritatea liderilor prezenţi au spus că e cazul ca guvernul să meargă înainte, inclusiv cu OUG privind modificarea Codurilor Penale.

Un prim semnal l-a transmis secretarul de stat Codrin Ștefănescu, la începutul ședinței când a spus: „Nu e cazul ca această ordonanță să fie abrogată” și a completat spunând că guvernul trebuie lăsat să-și facă treaba.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a promis o conferință la finalul ședinței.

Liderii PSD s-au întrunit joi pentru a discuta despre decizia Guvernului de a adopta ordonanţa de urgenţă prin care au fost modificate Codurilor penale şi a proiectului de lege care vizează graţierea, măsuri ce au generat ample proteste în întreaga ţară.

VEZI SI: Javrele din PSD si-au pierdut controlul. Reactie incredibila a lui Liviu Dragnea in fata protestatarilor: „Fac si pe ma-ta!” – Vezi video

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *