Ponta va da o ordonanta de urgenta pentru scoaterea coruptilor din puscarie

În 19 decembrie, scriam în ziarul Criterii politice:

“Vă mai amintiţi ce spunea Ponta, precum că Antonescu i-a solicitat ordonanţă de urgenţă pe legea amnistiei şi graţierii ?

În cel mai scurt timp, Victor Ponta poate să dea o asemenea ordonanţă.

Avocatul Poporului fiind demisionar, nu ar avea cine să conteste o ordonanţă de urgenţă la Curtea Constituţională.

Vi se pare absurd, vi se pare imposibil ?

Așa este doar că după ce ne-am fript cu ciorbă, suflăm şi în iaurt.

Ponta, până la urmă, este capabil de cele mai mari surprize.

Amintiţi-vă vara lui 2012.”

Acum, http://www.evz.ro scrie:

„În textul legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe simple în perioada vacanţei parlamentare, a fost strecurat, pe şest, dreptul Executivului de a legifera în vederea „reglementării unor măsuri necesare instituţiilor sistemului Justiţiei şi administraţiei penitenciarelor, pentru punerea în aplicare a noilor coduri”.

Citiți și:  Şoc total pentru români! ANUNTUL lui Arafat

„Recenta demisie a Avocatului Poporului, Anastasiu Crişu, şi înlocuirea lui, vineri, cu o interimară fără studii juridice ridică şi mai multe semne de întrebare. Doar această instituţie poate ataca la Curtea Constituţională o ordonanţă de amnistiere, de exemplu. Crişu a recurs la acest instrument o singură dată, când a contestat Codul insolvenţei, iar CCR i-a dat dreptate.”

„Situaţie fără precedent

Din 2003 până acum, s-a întâmplat de trei ori ca Executivul să ceară Parlamentului dreptul de a emite ordonanţe simple în chestiuni privind Justiţia. În decembrie 2004, la câteva zile după ce se instalase Guvernul Tăriceanu, în mare viteză a fost promulgată o lege de abilitare care prevedea că Executivul poate lua, printre altele, „măsuri pentru înlăturarea unor disfuncţionalităţi în activitatea judiciară”.

Citiți și:  ALERTĂ MAXIMA! Guvernul vrea Certificat verde prin OUG! UE vrea certificat până în 2023

Nu vrem să avem dreptate, dar se pare că lucrurile se îndreaptă în această direcție.

(În fotografie, Ponta, la Pitești, protestând împotriva reținerii președintelui CJ Constantin Nicolescu, cel care este acum condamnat la 3 ani și petru luni de închisoare cu executrare de către Curtea de Apel București.)

Sursa: Criterii.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.