Ponta îi pregătește o nouă nucleară lui Dragnea! Cine va conduce NOUL Guvern

Victor Ponta a intrat în linie dreaptă și face eforturi sporite pentru ca partidul său să poată obține un scor decent la alegerile europarlamentare. Fostul premier a fost reevaluat de oameni importanți din sistem, care doresc să revină la butoane. Aceștia și-au dat seama că nu au altă soluție.

Eliminarea lui Liviu Dragnea din ecuaţia puterii este prioritatea numărul 1 pentru ei şi dacă nu au reuşit niciun puci din interior, acum pare că au lansat un plan în mai mulţi paşi din exterior. Bugetul pe 2019 a reprezentat pretextul perfect pentru a pune în aplicare prima etapă.

Pro România stă foarte slab în teritoriu, din punct de vedere logistic, iar pentru a conta în lupta cu Liviu Dragnea era necesar sprijinul primarilor. Doar că aceştia nu se lasă convinşi să migreze de un pol la altul decât dacă primesc garanţia banului public. Și fix acest lucru a încercat să inducă Victor Ponta. România este fără buget în luna februarie, dar nu este o premieră acest lucru, ci o obişnuinţă. În ultimii zece ani, acest lucru s-a întâmplat frecvent.

Aşadar primul pas nu a fost unul care să atingă electoratul, ci primarii, resursa umană necesară pentru a obţine un scor bun în alegeri. Pentru a crea un efect dramatic, mai mulţi parlamentari au părăsit PSD pentru Pro România, însă aceştia era deja izolaţi în partid, deci mare pierdere nu a fost.

Următorul pas, conform unor surse, ar fi să nu voteze bugetul pe 2019 şi să inducă ideea că Guvernul Dăncilă va cădea. Doar că nici Klaus Iohannis, nici PNL, nici USR, nici Pro România şi nici PULS nu-şi doresc să preia acum executivul pentru că ar însemna să încaseze nota de plată a PSD fix înainte de cele mai importante alegeri, cele prezidenţiale, care în general dau tonul în ţară. Însă scopul ar fi slăbirea PSD şi în special a lui Liviu Dragnea.

PSD ar trebui să obţină un scor mic şi ruşinos sub conducerea lui Liviu Dragnea, iar Pro România să revină ulterior în alianţă cu un PSD fără actualul lider. Guvernul ar trebui să fie unul de uniune naţională, însă aici se despart apele. Se pare că tabăra lui Klaus Iohannis şi-ar dori un guvern PNL – USR – PULS, dar nu cu Dacian Cioloş premier, iar o alta un Guvern PSD – Pro România, ALDE fiind acceptat în oricare dintre ecuaţii. Numele premierului de pe stânga ar trebui să fie altul decât Victor Ponta, deşi este posibil ca micul Titulescu să genereze surprize.

În acest timp nici Liviu Dragnea nu stă degeaba şi caută suport extern, pe care se pare că-l şi primeşte. Rămâne de văzut cine va câştiga acest război pe stânga, pentru că cel de pe dreapta este mult mai puţin interesant.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *