POMPIER: „Am carat ranitii de la Colectiv cu mainile goale. De ce sunt UMILIT?”

orlando-schiopu-610x300

Pompierul Orlando Schiopu, prim adjunctul ISU Bucuresti, suspendat din functie in urma scandalului faxului de la Colectiv, sustine ca este nevinovat si se plange ca a fost „umilit”. „Dar de ce trebuie sa fiu dat afara din sistem?”, intreaba Schiopu.

„Nu stiu sa dau aprobari, n-am dat una in viata mea. Eu stiu sa sting incendii… Asta am facut de cand am intrat in sistem. Inteleg ca trebuie dat un exemplu si vinovatii sa plateasca, dar de ce sa fiu eu victima colaterala? In noaptea tragediei de la Colectiv dormeam.

M-am trezit si in 15 minute eram acolo, cu 20 de autospeciale si masini de descarcerat, nu cu 11, cum se speculeaza. In 90 de minute, am triat medical 160 de oameni. I-am carat cu mainile mele, goale, mi s-a lipit pielea lor fumeganda de ele. Stiti, manusile noastre, ale pompierilor, sunt aspre. Urlau de durere cand i-am luat in brate, ca-i zgariau. Am renuntat la ele. Asta-i meseria mea.

Daca am gresit vreodata pe ceea ce am avut eu de facut, sa platesc. Dar de ce trebuie sa fiu dat afara din sistem? De ce trebuie sa fiu umilit? De ce trebuie ca, in timp ce eu sunt trimis la Berlin de domnul Arafat, sa vad organizarea pompierilor de acolo, sotia si copilul sa vada la TV ca am fost dus cu mascatii la DNA?”, este mesajul pe care pompierul Orlando Schiopu l-a transmis postului Romania TV.

Orlando Catalin Schiopu este prim-adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dealul Spirii” Bucuresti – Ilfov incepand cu 1 mai 2015, pana la acea data el fiind, timp de opt luni, detasat la Departamentul pentru Situatii de Urgenta, in directa subordonare a secretarului de stat – sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, respectiv Raed Arafat.

Sefii ISU Bucuresti-Ilfov – inspectorul sef colonel Mihai Mirel Guta, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Schiopu si adjunctul locotenent colonel Giani Aldoiu – au fost suspendati din functii, la aproape o luna de la tragedia din Colectiv, la ISU fiind facute verificari privind faptul ca nu s-au efectuat controale la fabrica Pionierul si la club, desi se stia ca va fi organizat un eveniment cu public numeros.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, miercuri, in sedinta de guvern, ca vrea sa se asigure ca persoanele care au fost la conducerea ISU Bucuresti-Ilfov si care au fost suspendate din functii vor fi demise si nu se vor mai putea intoarce in sistem. „Vreau sa ma asigur ca cei care au fost la conducerea ISU vor fi demisi si nu mai au ce cauta in sistem”, a spus Ciolos, conform aktual24.ro.

VEZI SI: AU APARUT NOI IMAGINI CUMPLITE DE LA CLUBUL COLECTIV! Vezi aici cand tavanul cade in FLACARI peste tineri – VIDEO

One comment

  1. lasa ca tu esti valoros si iti gasesti de munca!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *